EU

"Dogovor o formiranju vlasti otkočiće projekte vrijedne milijardu KM"

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler ocijenio je da će dogovor članova Predsjedništva BiH omogućiti funkcionisanje Savjeta ministara, Parlamentarne skupštine, ali i otkočiti milijardu KM vrijedne projekte koji su na čekanju.

EU tužila Dansku zbog sira

BRISEL - Evropska komisija je saopštila danas da je tužila Dansku zbog toga što nije zaustavila praksu domaćih kompanija da prave i izvoze bijeli sir izvan EU pod oznakom "feta".

Brisel aktivirao mehanizam za pomoć zbog zemljotresa u Albaniji

BRISEL - Kancelarija EU u Tirani saopštila je da je aktiviran evropski mehanizam za civilnu zaštitu radi pomoći u saniranju posljedica snažnog zemljotresa koji je pogodio Albaniju.

Gov: Nema više odlaganja Brexita

LONDON - Britanski ministar Majkl Gov odbacio je danas mogućnost da se od EU traži još jedno odlaganje Brexita kako bi se osigurao novi sporazum o trgovinskim odnosima sa blokom.

"Nećemo više da se igraju sa nama kao lutkama u pozorištu"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da ne želi da se EU prema zemljama regiona dalje ponaša kao sa lutkama na koncu i najavio da od njega neće čuti ništa loše o drugima u regionu, već samo da su svi „divne komšije i divni ljudi“.

Delegacija EU: Bez odlaganja istražiti navode u Pazariću

Delegacija EU u BiH oglasila se povodom situacije u vezi sa odnosom prema štićenicima Zavoda u Pazariću.

Merkelova o postupanju Hrvatske prema migrantima: Moraju štititi vanjske granice EU

ZAGREB - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Zagrebu, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, kako joj je žao što u prošlom sazivu Savjeta Evropske unije nisu pokrenuti pristupni pregovori sa Sjevernom Makedonijom.

Čović: Prioritet BiH - članstvo u EU

ZAGREB - Načela ravnopravnosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, dijaloga i saradnje ključni su faktori budućnosti BiH, istakao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji boravi u Zagrebu na kongresu Evropske narodne partije (EPP).

Putin: Možda još neke zemlje razmišljaju o izlasku iz EU

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da nije isključeno da i neke istočnoevropske zemlje možda razmišljaju o izlasku iz Evropske unije u narednih nekoliko godina.

Poreski raj pored BiH: Čeka se "zeleno svjetlo" iz Brisela

Vukovar - Iz Brisela se čeka zeleno svjetlo za zakon o Vukovaru, prema kojem bi taj grad imao ekskluzivni tretman po poresknim olakšicama.

Najčitanije