EU

Brnabić: Revizija istorije u Hrvatskoj je zastrašujuća

BEOGRAD - Revizija istorije koja se dešava u Hrvatskoj je zaštrašujuća, ne samo za Srbiju i region već za cijelu Evropu, izjavile je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, upozoravajući da je to problem koji prevazilazi Srbiju, već je to problem EU.

"Umorni od vječitog Bregzita"

Velika Britanija je podijeljena. Premijer Džonson želi tvrdi raskid sa EU i nove izbore na kojima bi dobio većinu, a opozicija se suprotstavlja. Građani su ogorčeni i prije svega – umorni. Jedna šetnja Londonom to dokazuje, prenosi Djoče Vele.

Zeman: Ne isključujem mogućnost da Češka preispita priznanje KiM

PRAG - Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je uoči posjete Srbiji sljedeće sedmice da ne bi isključio mogućnost da jednog dana Češka povuče odluku o priznanju Kosova kao nezavisne države, dodavši ipak da će to biti "malo teško sprovesti".

Gornji dom odobrio zakon za sprečavanje Brexita bez sporazuma

LONDON - Gornji dom britanskog parlamenta usvojio je zakon kojim se blokira Brexit bez dogovora 31. oktobra, tako što premijera Borsa Džonsona primorava da od Brisela zatraži produženje roka za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije do 1. januara.

EU želi skenere i kamere na biralištima u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - BiH bi naredne lokalne izbore, koji bi trebalo da budu održani iduće godine, mogla sprovesti po novim odredbama koje bi trebalo da osiguraju transparentniji i vjerodostojniji izborni proces, a moguće je uvođenje i elektronskih alata za sprovođenje izbora.

EU uspostavila antiteroristički registar

​BRISEL - Evropska unija uspostavila je zajednički antiteroristički registar kako bi bilo olakšano procesuiranje i donošenje optužbi protiv osumnjičenih militanata i ljudi koji se vraćaju u svoje zemlje nakon što su učestovali u borbama na strani Islamske države u Siriji i Iraku, saopštili su danas zvaničnici Unije.

Eurostat: Hrvatska ima najveći pad u EU

Hrvatska je u julu zabilježila najveći pad prometa od trgovine na malo na mjesečnom nivou među zemljama Evropske unije.

Svjetski mediji o Džonsonovom porazu: Ludi dan u Bregzitlendu

Evropski mediji i komentatori složni su u brutalnim ocjenama britanskog premijera Borisa Džonsona nakon njegovog poraza u parlamentu.

Džonson najavio vanredne izbore, parlament želi zabranu Brexita bez dogovora

​LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je parlament "na ivici da uništi bilo kakav dogovor" koji bi njegova vlada mogla da postigne sa EU o uslovima za izlazak Velike Britanije iz tog bloka.

Džonson ne želi izbore niti odlaganje Brexita

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da ne želi izbore i pozvao poslanike da ne potkopavaju britansku pregovaračku poziciju sa Evropskom unijom.

Najčitanije