FZO RS

FZO RS: Osiguranicima u Srpskoj dostupni i najskuplji citostatici

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS finansira oko 120 citostatika, među kojima su i najsavavremenije skupe terapije, a među prvima u regionu smo uveli bilošku terapiju, navedeno je u saopštenju FZO RS kao odgovor na pisanje pojedinih medija da Fond finansira "samo jeftinije lijekove".

Citostatici preskupi za Fond zdravstva RS

BANJALUKA – Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske poništio je trećinu tendera teškog 14,7 miliona KM za nabavku citostatika za potrebe zdravstvenih ustanova u RS uz obrazloženje da se radi o lijekovima starije generacije. U većini lotova, saznaje Capital, niko od dobavljača se nije ni prijavio, jer lijekova koje FZO RS sebi može finansijski da priušti uglavnom nema na tržištu.

Novi pravilnik FZO RS: U banju s uputnicom porodičnog ljekara

BANJALUKA - Pravo na produženu medicinsku rehabilitaciju osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS (FZO RS), a naročito lica s invaliditetom kojima je ovaj vid liječenja potreban, od aprila ove godine moći će ostvariti samo uz uputnicu porodičnog ljekara.

Istražioci MUP RS "češljaju" Fond zdravstvenog osiguranja

BANJALUKA - MUP Republike Srpske detaljno provJerava tendersku dokumentaciju kako bi utvrdili da li je prekršen zakon u višemilionskom međunarodnom tenderu Fonda zdravstvenog osiguranja oko nabavke Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema RS (IZIS), saznaje “Blic”.

Fond solidarnosti: U februaru dvoje djece upućeno na liječenje u inostranstvo

BANJALUKA - Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu zaključno sa 7. februarom nalazi se 1.669.798 KM i dvoje djece je upućeno u inostranstvo, rekla je vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković.

Fond "češlja" zdravstvene ustanove u Srpskoj: Tranše tanje zbog grešaka u domovima zdravlja

BANJALUKA - Kontrole zdravstvenih ustanova pojačane su od strane Fonda zdravstvenog osiguranja RS, a ukoliko se utvrde nepravilnosti, umanjuju se tranše, dok sa druge strane doktori smatraju da mnoge situacije nisu precizno definisane, ali tada domovi zdravlja izvuku deblji kraj.

Niže cijene za smještaj majke uz dijete u bolnicama

BANJALUKA - Cijena boravka roditelja u pratnji djeteta u bolnici čak i kada ljekar to ne preporuči umanjena je sa 45 na 25 KM po danu, potvrdili su iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Trezorski sistem poslovanja ne mijenja način finansiranja domova zdravlja

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske oštro je demantovalo tvrdnju pojedinih medija da će "opštine finansirati rad domova zdravlja", naglasivši da sistem uvođenja trezorskog načina poslovanja u zdravstvene ustanove u Srpskoj ni na koji način ne mijenja finansiranje zdravstvene zaštite za stanovništvo, koje će i dalje biti iz doprinosa i putem Fonda zdravstvenog osiguranja.

Od 1. januara prikupljanje novca za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA - Od 1. januara počeće potpuna primjena Zakona o Fondu solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu u dijelu koji se odnosi na prikupljanje sredstava u ovaj fond.

Vanredna kontrola u UKC-u RS

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS uputiće vanrednu kontrolu u Univerzitetski-klinički centar RS kako bi utvrdili zbog čega je naplaćivana pratnja roditelja uz dijete za vrijeme bolničkog liječenja, iako Fond u potpunosti snosi te troškove kada je pratnja potrebna, saopšteno je iz Fonda.

Najčitanije