Folklor

Humanitarno veče folklora "U susret proljeću"

​Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske organizuje humanitarno veče folklora “U susret proljeću”.

Veče folklora u Driniću u subotu

DRINIĆ - Manifestacija Veče folklora "Drinić kroz igru i pjesmu" biće održana u subotu, 22. decembra, u Driniću, u sali Osnovne škole "Drinić", sa početkom u 18 časova.

Održan završni koncert dječjih grupa KUD-a "Čajavec"

BANJALUKA - Završni Godišnji koncert dječjih grupa i dječjeg ansambla KUD-a "Čajavec" održan je proteklog vikenda u Koncertnoj Sali kasarne "Kozara". Više od 250 mališana nastupalo je pred oko 400 gledalaca.

Počinje 18. međunarodna smotra folklora

DRVAR - Na 18. međunarodnoj smotri folklora "Amateri svome gradu" koja će od danas do nedjelje, 26. avgusta, biti održana u Drvaru učestvovaće 20 kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona, rekli su Srni organizatori.

"Folklorna magija" očarala i Kineze

BANJALUKA - "Folklorna magija" Dječijeg pozorišta RS, predstava bez riječi koja publiku ostavlja bez daha, izvedena je devet puta na pozorišnim scenama pokrajine Guangdong u južnom dijelu Narodne Republike Kine.

Sedmi folklorni susreti "Slatina 2018"

ŠAMAC - Sedmi folklorni susreti "Slatina 2018" na kojima je nastupilo šest kulturno-umjetničkih društava iz BiH, održani su danas u Srednjoj Slatini kod Šamca.

Na festivalu u Milićima pobjednici ansambli iz Grčke i Rumunije

MILIĆI- Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada u Milićima je sinoć završen 4. festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja, koji je održan u okviru "Ljetnjeg festivala kulture i sporta Milići 2018".

Održana Smotra "Folkloraši svome gradu"

DOBOJ - U Doboju je održana Smotra folklora "Folkloraši svome gradu" na kojoj su, u okviru obilježavanja Dana grada - Vidovdana, nastupila kulturno-umjetnička društva iz ove lokalne zajednice.

Održani "Vidovdanski dani folklora"

KOTOR VAROŠ - U kotorvaroškom naselju Maslovare održana je manifestacija "Vidovdanski dani folklora Maslovare 2018", na kojoj se predstavilo trinaest kulturno-umjetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske u okviru kotorvaroškog kulturnog ljeta.

Održana manifestacija "Zaigrajmo zajedno Ćopićevim stazama"

KRUPA NA UNI - U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni, održana je manifestacija "Zaigrajmo zajedno Ćopićevim stazama" na kojoj su nastupili članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Una" Novi Grad iz Donjeg Dubovika, Rudica i Dobrljina.

Najčitanije