Gaza

Hamas prihvatio plan o prekidu vatre

GAZA - Visoki zvaničnik Hamasa Ismail Radvan izjavio je danas da je ta ekstremistička organizacija prihvatila plan o prekidu vatre s Izraelom.

Postignuto primirje u Gazi

GAZA - Izrael i palestinska militantna grupa "Hamas" saglasili su se oko prekida vatre uz posredovanje Egipta, izjavio je neimenovani palestinski zvaničnik.

Raketni napad iz Gaze, Netanijahu skraćuje posjetu SAD

JERUSALIM - Raketni napad iz Pojasa Gaze izveden je rano jutros i u tom napadu je pogođena kuća u Mišmeretu, sjeverno od grada Kfar Saba, a ranjeno je sedam osoba, uključujući bebu, dvoje djece i dvije žene.

Odmazda Izraela: Pogođeno više od stotinu ciljeva Hamasa

TEL AVIV - Izraelski borbeni avioni napali su skoro 100 meta u pojasu Gaze, nakon što su dvije rakete ispaljene na Tel Aviv, prvi put od rata na toj teritoriji 2014.

Izrael izveo vazdušne napade na Gazu

GAZA - Izraelske zračne snage izvele su napade na tri tačke u Gazi.

Palestinci se zaletjeli autom na Izraelce, vojska pucala na njih

JERUSALIM - Trojica Palestinaca udarila su automobilom u grupu izraelskih vojnika na Zapadnoj obali i teško povrijedili jednog, a potom su ostali vojnici pucali u njih, saopštila je armija.

Izraelski vojnik ubio Palestinca

JERUSALIM - Izraelski vojnik ubio je Palestinca koji je pokušao da izbode nožem drugog vojnika na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska.

Palestinske grupe saopštile da je postignut prekid vatre u Gazi

GAZA - U saopštenju Zajedničkog štaba palestinskih grupa otpora, koje čine Hamas i pokret Islamski džihad, navodi se da je uz posredovanje Egipta postignuto primirje s Izraelom.

Eskalacija sukoba u Pojasu Gaze, Izraelci šalju tenkove

GAZA - Izraelska vojska registrovala je oko 300 raketa iz Pojasa Gaze, a nekoliko desetina je presrela, saopštila je pres-služba.

Izraelski avioni bombardovali Pojas Gaze

GAZA - Izraelski borbeni avioni gađali su Pojas Gaze, nakon što je palestinska minobacačka granata uništila jedan autobus sa izraelske strane granice, saopštila je vojska Izraela.

Najčitanije