Huawei

Olakšanje za Huawei - SAD izdale dozvole za pojedine firme

Sjedinjene Američke Države uskoro će izdati dozvole nekim svojim firmama da prodaju neke proizvode kineskoj kompaniji Huawei Technologies, objavio je The New York Times pozivajući se na dobro upućene izvore.

"Huawei" na servere instalira ruski operativni sistem

"Huawei" će na svoje servere instalirati ruski sistem "ALT Linuks", osmišljen da konkuriše američkom "Intelu".

Huawei predstavio novi telefon Mate 30

Huawei je predstavio danas novu seriju pametnih telefona Mate 30 kao konkurenciju Aple novom IPhonu 11, uz napomenu da su kineski uređaji kompaktniji, da su im kamere superiornije, a ekrani svjetliji.

Huawei spreman da proda 5G tehnologiju kupcu sa Zapada

Osnivač Huawei technologies Ren Zengfej izjavio je da je spreman da podijeli kompanijsku 5G tehnologiju sa potencijalnim zapadnim kupcima. Prema njegovim riječima, to bi pomoglo da se izjednače uslovi na globalnom tržištu telekomunikacija.

Huawei predstavio 5G telefonski čip

Kompanija Huawei predstavila je danas novi telefonski čip "kirin 990", koji predstavlja prvo zaokruženo 5G rješenje za mobilne telefone, uoči lansiranja svog novog najboljeg pametnog telefona "mejt 30".

Velika Britanija: Odluka o dozvoli za "Huawei" na jesen

Velika Britanija će na jesen donijeti odluku o tome da li će dozvoliti da se telekomunikaciona oprema kineskog proizvođača "Huawei" koristi u 5G mrežama, izjavila je danas ministar za digitalne tehnologije Niki Morgan.

Huawei u pregovorima sa Rusijom oko sistema Aurora

Kineska kompanija Huawei počela je pregovore sa Rusijom o instaliranju ruskog operativnog sistema (OS) Aurora na 360.000 tableta za sprovođenje popisa stanovništva u Rusiji naredne godine.

Huawei predstavio najbrži čip zasnovan na vještačkoj inteligenciji

Kineska telekomunikaciona kompanija Huawei objavila je komercijalne prednosti svog čipa zasnovanog na vještačkoj inteligenciji (AI), s kojim konkuriše čipovima vodećih američkih giganata poput Qualcomm i Nvidia-e.

Stigao odgovor Huawei-a: Skinite nas sa crne liste

Odluka američke vlade da još više Huwei-ovih podružnica stavi na crnu listu je "nepravedna" i "politički motivisana", i neće pomoći SAD-u da unaprijedi svoje tehnološko liderstvo, saopštio je kineski telekomunikacioni gigant.

Huawei priprema još jedan telefon srednjeg segmenta

Huawei je u aprilu predstavio Y5 (2019), a izgleda da će kineska kompanija uskoro objaviti sličan telefon. Neimenovani Huawei telefon, sa brojem modela AMN-AL10, se pojavio na TENAA sertifikaciji sa specifikacijama i fotografijama.

Najčitanije