Izbjeglička kriza

"Turske vlasti prebacuju 130.000 izbjeglica prema grčkoj granici"

MOSKVA - Turske vlasti prebacuju oko 130.000 izbjeglica prema grčkoj granici i primoravaju ih da napuste tu državu, izjavio je komandant ruskog Centra za pomirenje u Siriji kontraadmiral Oleg Žuravlev.

Džaferović i Koč: Migrantskom krizom treba da se bavi EU

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i turski ambasador u BiH Haldun Koč ocijenili su danas da je migrantska kriza globalni problem kojim treba da se bavi EU, sve zemlje Evrope i da Turska u tom smislu zaslužuje konkretnu podršku.

Brisel u Grčku šalje vojsku i stotine miliona evra

ATINA - Vodeći evropski zvaničnici su u posjeti grčko-turskoj granici, na kojoj se, prema podacima UN-a, nalazi 13.000 migranata koji iz Turske pokušavaju da pređu u EU.

Cvijanović: Zemlje zapadnog Balkana zajedno da rade na zaštiti granica

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da zemlje zapadnog Balkana treba zajednički da djeluju da bi zaštitile svoje spoljne granice od talasa migranata, kao što i EU brani svoje.

Uznemirujući snimci iz Grčke: Migrant upucan u vrat, suzavac bačen na djecu?

Situacija na granici između Grčke i Turske iz časa u čas sve je napetija, a turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan upozorio je da će "milioni" migranata i izbjeglica uskoro krenuti ka Evropi.

Oko 500 maloljetnih migranata bez roditelja na području USK

BIHAĆ - Prema podacima Vlade USK, na području Unsko-sanskog kantona trenutno boravi oko 500 maloljetnih migranata bez roditeljske pratnje i ova pojava predstavlja poseban problem u sklopu krize koja već pune dvije godine potresa ovaj kanton.

Migranti probili ogradu na Horgošu 2, pucali mađarski policajci

HORGOŠ - Veća grupa migranata probila je danas ogradu kod srpsko-mađarskog prelaza Horgoš-Reske 2, a mađarski pogranični policajci ispalili su hice upozorenja.

U hladnjači kod Čapljine pronađena da migranta

ČAPLJINA - Dva migranta pronađena su juče u hladnjači na području Čapljine, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Na području BiH više od 7.000 migranata, skoro trećina van kampova

SARAJEVO - Na području Bosne i Hercegovine nalazi se više od 7.000 migranata iz različitih zemalja. U prihvatnim centrima je oko 5.000, a van kampova oko 2.200.

Posljednja grupa migranata izmještena iz Vučjaka

SARAJEVO - Izmještanje migranata iz kampa Vučjak završeno je u večernjim satima u utorak.

Najčitanije