Izbori

U Ukrajini se održavaju prijevremeni parlamentarni izbori

KIEV - U Ukrajini se danas održavaju prijevremeni parlamentarni izbori na kojima se očekuje da će stranka ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog osvojiti većinu glasova.

SDP ispred HDZ-a, prvi put poslije 2016.

ZAGREB - Prvi put od 2016., otkako se sprovodi istraživanje CroElecto, aktuelna najuticajnija opoziciona SDP, Davora Bernardića, ima veću podršku od vladajućeg HDZ, Andreja Plenkovića.

Saslušavaju svjedoke zbog sumnje u izbornu krađu

​DOBOJ - Pet mjeseci nakon što je Boris Jerinić na prijevremenim izborima izabran za gradonačelnika Doboja, ovdašnja policija po prijavi političkih stranaka svakodnevno saslušava osobe u svojstvu svjedoka u sklopu istrage koja se vodi zbog sumnji u neregularnosti tokom izbornog procesa 17. februara.

"Grčki trojanski Tramp"

ATINA, ZAGREB - Dok je Cipras kao premijer skretao Sirizu prema centru, ND Micotakisa skretala je udesno u skladu s talasom populizma koji je preplavio zapadne zemlje.

Pobjeda Nove demokratije žestok udarac za Ciprasa

ATINA - Lider opozicione konzervativne Nove demokratije Kirjakos Micotakis sa lakoćom je odnio pobjedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj i tako zadao žestok udarac ljevičarskom premijeru Aleksisu Ciprasu, poslije četiri burne godine na toj funkciji, koje je obilježila borba zemlje sa finansijskom krizom, komentariše američka agencija AP.

"Nova demokratija" osvojila više od pola poslaničkih mjesta u grčkom parlamentu

ATINA - Konzervativna stranka Nova demokratija pobijedila je na prijevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj sa 39,74 odsto glasova, pokazali su zvanični rezultati glasanja koje je objavilo grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Opoziciona "Nova demokratija" vodi na izborima u Grčkoj

ATINA - Opoziciona stranka Nova demokratija vodi na prijevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, pokazale su prve izlazne ankete.

Izbori u Grčkoj pod budnim okom javnosti: Glasali Cipras i Micotakis

ATINA - Na prevremenim izborima u Grčkoj danas su glasali premijer Aleksis Cipras, kao i lider konzervativne Nove demokratije Kirijakos Micotakis, čija stranka je, sudeći po anketama, ubjedljiv favorit.

Sutra izbori u Grčkoj, Nova demokratija favorit

ATINA - U Grčkoj će sutra biti održani prevremeni parlamentarni izbori koje je premijer Aleksis Cipras raspisao tri mjeseca ranije pošto je njegova ljevičarska stranka Siriza na majskim izborima za Evropski parlament pretrpjela poraz od konzervativne Nove demokratije Kirjakosa Micotakisa, koja je, sudeći po anketama, ubjedljivi favorit i na nacionalnim izborima.

Koalicija "Pod lupom": Budućnost izbora u BiH neizvjesna

TUZLA - Prošlogodišnji izbori u BiH bili su djelimično regularni, a izborni proces mora se unaprijediti, jedan je od zaključaka konferencije "Budućnost izbora u Bosni i Hercegovini", koju je organizovala koalicija "Pod lupom" u Tuzli.

Najčitanije