Izbori

Glasački rekord u Hong Kongu

HONG KONG - Rekordan broj birača glasao je danas na lokalnim izborima u Hong Kongu.

Drugi krug predsedničkih izbora u Rumuniji

BUKUREŠT - U Rumuniji je počeo drugi krug predsjedničkih izbora, u kojem se očekuje pobjeda aktuelnog predsjednika Klausa Johanisa nad donedavnom premijerkom Vjorikom Dančilom.

Senat usvojio prijedlog zakona o novim izborima u Boliviji

LA PAZ - Bolivijski Senat usvojio je prijedlog zakona o održanju novih predsjedničkih izbora na kojima bivši predsjednik Evo Morales neće moći da učestvuje.

Tuča posmatrača u Centru za brojanje izbornih glasova na Kosovu

PRIŠTINA - Posmatrači iz Pokreta Samoopredeljenje i Socijaldemokratske inicijative potukli su se danas u Centru za brojanje izbornih glasova i rezultata, javio je prištinski portal Indexonlajn.

Ubjedljiva pobjeda Lukašenkovih lojalista u Bjelorusiji

MINSK - Kandidati lojalni ukrajinskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku ubjedljivo su pobijedili na parlamentarnim izborima, a opozicija nije osvojila nijedan mandat, pokazuju danas objavljeni rezultati.

Zanimljivi izbori: Terminator i Uložak imaju najviše šanse

​KOLOMBO - Predsjednički izbori u Šri Lanci biće nadmetanje između dvojice kandidata iz uticajnih političkih dinastija, ali vrlo različitih osobnosti.

Kojim strankama je CIK BiH zabranio kandidovanje na izborima

SARAJEVO - Zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) danas je izrekla administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka.

Plenković: Predsjednički izbori u Hrvatskoj 22. decembra

ZAGREB - Predsjednički izbori u Hrvatskoj biće održani 22. decembra, potvrdio je danas premijer Andrej Plnković u otvorenom dijelu sjednice Vlade Hrvatske.

Poništeno 3.800 glasova iz centralne Srbije na izborima na KiM

PRIŠTINA - Komisija za žalbe donijela je odluku da oko 3.800 glasova koji su stigli iz centralne Srbije bude poništeno i da se ne računaju u zbirnom broju glasova na izborima održanim 6. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) Kosova.

Izbori u Španiji: Socijalistima najviše mandata, ali nemaju većinu

MADRID - Vladajuća španska Socijalistička partija osvojila je najviše mandata na jučerašnjim izborima, ali nema većinu u parlamentu, dok su desno orijentisane partije ostvarile dobre rezultate.

Najčitanije