Kina

Broj kineskih preduzeća u Njemačkoj opada 4. godinu zaredom

BERLIN - Broj novih kineskih preduzeća u Njemačkoj opada četvrtu godinu zaredom, i dok se Peking više fokusira na domaće tržište, najveći strani investitor u Njemačkoj su SAD.

Počeo politički sastanak godine u Kini

PEKING - U Kini je počeo najvažniji politički sastanak u ovoj godini poslije dvomjesečnog odgađanja usljed pandemije virusa korona.

U Vuhanu produžena zabrana konzumiranja divljih životinja

VUHAN - U kineskom gradu Vuhan, u kojem je krajem prošle godine izbila epidemija virusa korona, produžena je zabrana trgovine divljim životinjama, koja podrazumijeva i zabranu lova i jedenja te vrste životinje.

Kina: Pompeo ucjenjuje vladu Hongkonga

PEKING - Kina je danas saopštila da američki državni sekretar Majk Pompeo "ucjenjuje" vladu Hongkonga Zakonom o ljudskim pravima i demokratiji Hongkonga i upozorila da nedavne akcije Vašingtona predstavljaju otvoreno miješanje u unutrašnje poslove Kine.

Tramp: Kina je kriva za "masovno ubistvo širom svijeta"

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je danas napao Kinu zbog pandemije virusa korona, optuživši je da je njena nesposobnost dovela do "masovnog ubistva širom svijeta".

Kina preko predstavništva Malte špijunirala institucije EU?

LONDON - Belgijski obavještajci pokrenuli su istragu nakon dojave da Kina koristi predstavništvo Malte, koje se nalazi preko puta sjedišta EK, za prisluškivanje institucija u Briselu.

Oteli ga kao dijete i prodali: Pronašao roditelje nakon 32 godine

Kinez koji je bio otet kad je imao dvije godine 32 godine kasnije je uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Četvoro poginulo u zemljotresu u kineskoj provinciji Junan

PEKING - Najmanje četvoro ljudi poginulo je, a 24 povrijeđeno, u zemljotresu jačine 5,0 stepeni koji je noćas potresao prefekturu Zaotong na jugozapadu kineske provincije Junan, saopštili su lokalni zvaničnici.

U Kini poslije otvaranja ponovo zagađen vazduh

PEKING - Nivo zagađenja u pojedinim dijelovima Kine veći je nego prošle godine, nakon što je opao tokom strogih mjera karantina zbog virusa korona, rezultat je analize Centra za istraživanje energije i čistog vazduha sa sedištem u Helsinikiju (CREA).

Tajvan nije pozvan na Skupštinu SZO, okrivljuju Kinu

LONDON - Uprkos svim naporima i snažnoj međunarodnoj podršci, Tajvan nije pozvan na današnju Skupštinu Svjetske zdravstvene organizacije usled pritiska Kine, saopštio je ministar spoljnih poslova ove zemlje i dodao da je Tajvan odlučio da ovo pitanje riješi kasnije u toku godine.

Najčitanije