Luvr

U Luvru prva retrospektiva radova Ežena Delakroa

Retrospektiva djela Ežena Delakroa, među kojima će biti prikazno i njegovo čuveno djelo "Sloboda vodi narod" biće postavljena po prvi put u Luvru u četvrtak.

"Luvrova" izložba dobro prihvaćena u Teheranu

Iranci su dobro prihvatili novu izložbu sa oko 50 remekdjela koje je pariski muzej "Luvr" pozajmio iranskom nacionalnom muzeju u Teheranu, prenijeli su tamošnji mediji i dodali da je izložba bolje primljena od posjete šefa francuske diplomatije ŽanIva le Drijana.

Luvr otvara izložbu u Teheranu

Francuski muzej Luvr otvara izložbu u Teheranu na kojoj će biti izloženo pedesetak remek djela među kojima je egipatska sfinga stara 2.400 godina, bista rimskog imperatora Marka Aurelija, Rembrantov crtež ili pejzaž francuskog slikara Koroa.

U Luvru izložene slike koje su pokrali nacisti

Muzej Luvr je uvrstio u svoju stalnu postavku 31 sliku, koju su ukrali nacisti tokom Drugog svjetskog rata.

Muzej Luvr u 2017. posetilo 8,1 miliona ljudi

Muzej Luvr u Parizu posjetilo je 8,1 miliona ljudi tokom 2017. godine, što je povećanje za deset odsto u odnosu na 2016. kada je opao broj stranih turista, saopštila je danas uprava te kulturne ustanove.

Uskoro otkrivanje Leonardove slike u Luvru Abu Dabi

Muzej Luvr Abu Dabi je "veoma ponosan" na kupovinu slike Leonarda da Vinčija koja je prošlog mjeseca na aukciji postigla cijenu od 450 miliona dolara, rekao je ministar kulture i turizma Abu Dabija Saif Gobaš.

Evakuisan prostor kod muzeja Luvr

PARIZ - Pres služba predsjedničkog kandidata Emanuela Makrona saopštila je da je zbog bezbjednosne prijetnje evakuisan prostor ispred muzeja Luvr u Parizu, gdje je on planirao da proslavi eventualnu pobjedu na današnjim izborima.

Najčitanije