Mačka

Nestalog mačka pronašao nakon pet godina i 1.900 kilometara od kuće

Viktor Usov pronašao je svog mačora koji je nestao prije pet godina, čak 1.900 kilometara daleko od mjesta u kojem su zajedno živjeli.

Provjerite da li vaša mačka više voli društvo žena ili muškaraca

Ako ste se pitali zašto se mačke uvijek više "motaju" oko žena, to je zato što daleko više uživaju u njihovom društvu - pokazalo je istraživanje Odsjeka za bihevioralnu biologiju Istraživačkog centra Konrad Lorenc Univerziteta u Beču.

Mačka heroj nevjerovatnom reakcijom spasila bebu

Psi se smatraju najboljim čovjekovim prijateljem, ali ni mačke ne zaostaju.

Ubio mačku pa se fotografijom hvalio na Facebooku

Društvenim mrežama kruži šokantna i monstruozna fotografija muškarca iz Kalesije.

Mačka uhapšena zbog krijumčarenja droge

U Tatarstanu, u ruskom zatvoru, čuvari su uhvatili mačku za koju sumnjaju da je korišćena kako bi krijumčarila drogu u ogrlici.

Vatrogasac spasio mače pa se rasplakao

Posao vatrogasca je veoma odgovoran, a pored ljudi oni spašavaju i životinje.

"Mačka u zidu" i "Priča o tri sestre" šestog dana SFF-a

Publika na Sarajevo film festivalu šestog dana je imala priliku da pogleda regionalnu premijeru bugarskog filma Mine Mileve i Vesele Kazakove "Mačka u zidu".

Rođena prva klonirana mačka

Kloniranje kućnih ljubimaca postaje sve popularnije u Kini. Kako saopštava kompanija "Sinogen", koja se bavi kloniranjem životinja, 2018. godine je napravljeno 20 klonova pasa i još toliko u prvom kvartalu 2019. godine. Kompanija planira da za pet godina počne da klonira 500 pasa godišnje.

Sklonio mačku od vrućine, ona ga iznenadila mačićima

Trgovac u prodavnici u turskom Sirtu Remzi Tez, unio je mačku u prodavnicu kako bi je zaštitio od sunčeve toplote, a nije ni slutio kakvo će ga iznenađenje dočekati ujutro.

Mačka stara 16 godina odbranila vlasnicu od čopora pasa

Mačke ponekad žele izgledati opasnije i strašnije nego što to zapravo jesu, međutim ova maca dokazuje da s njom nema šale. Ova priča je počela jednog ponedjeljka kada su vlasnici pit bullova izašli u šetnju sa svojim ljubimcima.

Najčitanije