Mačka

Poslastica za ljubitelje mačaka – skok risa koji ostavlja bez daha

​Risevi su noćne životinje i retko izlaze danju, tako da je snimak skoka jednog risa koji se pojavio na Youtubeu zaista rijetka poslastica za ljubitelje mačaka.

U Njujorku oboljele dvije mačke

Dvije mačke u Njujorku postale su prvi kućni ljubimci u SAD zaraženi virusom korona, ali nema dokaza da životinje mogu prenijeti oboljenje na ljude, saopšteno je danas iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju oboljenja /CDC/.

Zoonoze: Evo koje bolesti se prenose sa životinje na čovjeka

Gotovo 16 posto svih smrti u svijetu povezuje se sa zaraznim bolestima, s tim da 75 posto novih zaraznih bolesti čine zoonoze, tvrde američki stručnjaci. Prenose se na više mogućih načina.

Uskoro zabrana konzumiranja mesa pasa i mačaka u Šenženu

ŠENŽEN - U kineskom gradu Šenženu od 1. maja će biti zabranjeno konzumiranje mesa pasa i mačaka.

Psi i mačke ne prenose virus niti obolijevaju od njega

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) do sada nije dobila nijednu dojavu o zaraženim psima, što znači da psi, kao ni mačke, ne mogu da prenose virus korona.

Otkriven drevni lav, bio strah i trepet prašuma

Naučnici su otkrili novu vrstu takozvanog marsupijalnog lava koji je živio prije 23 miliona godina u zabačenim dijelovima Australije. Drevni lav je bio veličine mačke, ali su njegovi zubi bili toliko jaki da je ulivao strah svim životinjama prašume u kojoj je živio.

Maca lutalica doživjela transformaciju za samo sedam dana

Svijet je prepun napuštenih ljubimaca te pasa i mačaka kojima je ulica dom od rođenja.

Ona je jedina stanarka Aja Sofije

Nekada najveću pravoslavnu svetinju, a danas muzej, već 16 godina čuva mačka Gli.

Urnebesan snimak mačke koja se bori da dođe do kobasica

Koliko god mislimo, ili želimo misliti, da se naši ljubimci uzorno ponašaju kada mi nismo u kući, ovaj urnebesni video pokazuju suprotno.

Nakon robota-pasa stižu i roboti-mačke

​Vjerovatno su svi već čuli za Aibo robota koji liči na psa, ali je robot-mačka sve do sada nedostajao, bar dok se na Kickstarter-u nije pojavila nova kampanja u okviru koje se traži podrška za proizvodnju nove mehaničke životinje.

Najčitanije