Obrazovanje

Dogovoreno povećanje plata zaposlenima u obrazovanju i kulturi

BANJALUKA - Od početka sljedeće godine doći će do povećanja platnih koeficijenata od sedam do 20 odsto u odnosu na platni razred zaposlenih u obrazovanju i kulturi, dogovorili su danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić.

Poslodavci u RS za praksu vrbuju i studente

BANJALUKA - Nakon što je dualno obrazovanje uvedeno u srednje škole u Republici Srpskoj, poslodavci kažu da se već duže vrijeme zalažu da se praktična nastava u kompanijama uvede i za sve studente.

Udruženje "Misli dobro" u novoj akciji za pomoć mališanima

BANJALUKA - Udruženje "Misli dobro" pokrenulo je novu humanitarnu akciju, te ovaj put žele da pomognu JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, kako bi radnici i djeca koja tu svakodnevno borave dobili bolje uslove za rad, odnosno boravak.

Oko 40 djece migranata u školskim klupama

BIHAĆ- Redovni nastavni proces u školama na području Unsko sanskog kantona trenutno pohađa oko 40 djece iz migrantskih porodica, iako je u obrazovne ustanove, na početku nove školske godine, upisano 187 takvih mališana.

U Hrvatskoj čak 137 škola bez prvačića

ZAGREB - Demografska situacija u Hrvatskoj je dramatična, a pokazatelj je da ove godine u čak 137 škola nije upisan nijedan đak prvak, prenijeli su danas hrvatski mediji.

Počinje reforma obrazovanja u Srpskoj - "Nova škola za novo doba"

​BANJALUKA - U narednom periodu u Republici Srpskoj predstoji reforma predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja "Nova škola za novo doba", dogovoreno je na današnjoj tematskoj sjednici Vlade RS na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u oblasti obrazovanja.

Srđan Rajčević: Vratićemo mladima vjeru u obrazovanje

Cilj nam je da mladim ljudima vratimo vjeru u kvalitet visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, rekao je Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Nastava na srpskom jeziku i u Velikoj Britaniji

BEOGRAD - Nastava na srpskom jeziku, za djecu srpske dijaspore, biće organizovana i u Velikoj Britaniji od naredne školske godine - 1. septembra.

60 godina predanog rada s djecom

BANJALUKA - Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora, ustanova za predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje djece oštećenog sluha danas će manifestacijom "Kultura gluvih" u Banjaluci obilježiti 60 godina postojanja.

Tromo visoko obrazovanje u RS, pokreće se reformski proces do 2035. godine

BANJALUKA - Stanje u visokom obrazovanju u RS je na nezadovoljavajućem nivou, ono je tromo, nefleksibilno i neprilagođeno potrebama tržišta rada u RS, te Vlada RS pokreće reformski proces koji bi se trebao okončati 2035. godine.

Najčitanije