Pjesma

Poziv na konkurs "Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca"

Pozivaju se mladi autori između 18 i 28 godina iz Bosne i Hercegovine, koji imaju barem jedan objavljen rad u književnom časopisu ili antologiji, da pošalju kratku priču ili pjesmu maksimalne dužine do pet stranica na zadatu temu: „Vrijeme(bez) utopije“, uz kratku autobiografiju.

Pjesma "Afrika" se vratila kući

Pjesma "Afrika" američke rok grupe "Toto" vratila se svojoj afričkoj kući zahvaljujući zvučnoj instalaciji postavljenoj u pustinji Namib.

Dačić otpjevao Putinu dvije pjesme - Kaljinku i Rjabinušku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, na kojem je 100 zvanica.

Kako je nastala čuvena pjesma “Od Vardara pa do Triglava”

Povodom 29. novembra, nekadašnjeg Dana Republike u Jugoslaviji, presnosimo tekst “Jugopapira” o tome kako je nastala čuvena pjesma “Od Vardara pa do Triglava”, koji je napisan 1980. godine.

Banjalučki bend "Važno obavještenje" predstavio novi singl i video-spot

Banjalučki bend "Važno obavještenje" predstavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Drugi ritam". Članovi benda ističu da ova ljubavna pjesma govori o parovima koji se mnogo vole, ali koji su zbog različitih karaktera često osuđeni na propast.

Beogradski sindikat: Rekli smo sve što nam je na srcu i u pameti

Beogradski sindikat zahvalio je svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pjesme "Dogodine u Prizrenu", a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije.

Nova pjesma Barta Bakaraka inspirisana oružanim nasiljem u školama

Jedan od najuspešnijih autora pop pjesama Bart Bakarak objavio je danas novu pjesmu inspirisanu oružanim nasiljem u američkim školama.

Festival etno-pjesme na Trgu pravoslavlja

DERVENTA - Festival etno-pjesme u organizaciji Srpskog kulturnog umjetničkog društva /SKUD/ "Derventa" biće održan sutra na Trgu pravoslavlja u Derventi.

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" predstavio spot za novu pjesmu

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" objavio je svoj drugi video-spot, ovaj put za pjesmu "Budi moj grijeh" s albuma "Nidže veze".

Kad bake posvete pjesmu "afričkoj šljivi"

Na internetu se pojavio video snimak na kojem dvije bake pjevaju bećarac o afričkoj šljivi, te kažu "dide se vjerovatno neće naljutiti kada čuju".

Najčitanije