Poezija

Miroslav-Mika Antić: Smrtno zaljubljen, ne u ženu, već u poeziju

Mokrin je tog marta 1932. godine dobio besmrtnog pjesnika Miroslava - Miku Antića. Rođen u ravnici, gdje zvijezde rastu u žbunju, školske dane proveo je u rodnom mjestu, a gimnazije Kikinde i Pančeva kriju Mikine momačke dane, studije upisuje u prijestonici, a Novi Sad je njegovo mjesto življenja.

Veče ljubavne poezije Gordane Milošević

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i izdavačka kuća "Žiravac" organizovaće književno veče ljubavne poezije autora Gordane Milošević iz Vlasenice, povodom Svjetskog dana poezije i mladenaca.

Poezijom se ozbiljno bave i djeca i odrasli

BANJALUKA - Pobjeda duha i prizivanje proljeća, koje je zasad stiglo samo na kalendaru i u pjesmi, riječi su kojima bismo mogli opisati književno veče održano na Svjetski dan poezije u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a u organizaciji Poetskog kruga "Stihovnica".

Platite kafu stihom

Danas se obilježava Svjetski dan poezije koji je UNESCO proglasio 1999. godine s ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelom svijetu kao i zbog davanja priznanja i poticaja nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije.

Hercegovina na Dučićevom putu

TREBINJE - Pozdravnim obraćanjem gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića i ministra prosvjete i kulture u Vladi RS Daneta Maleševića na svečanoj akademiji "Kod kneza na balu" u Pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje u subotu uveče svečano je otvorena ovogodišnja, 50. kulturna manifestacija "Dučićeve večeri poezije".

"Dučićeve večeri poezije" počinju sutra u Trebinju

U Trebinju sutra počinje trodnevna tradicionalna kulturna manifestacija "Dučićeve večeri poezije" tokom koje će biti upriličen bogat i raznovrstan program.

Druženje sa stihovima i Branislavom Lečićem

KOZARSKA DUBICA - Muzičko-poetsko veče "Ritam ulice, melodija riječi", na kojem je gostovao glumac Branislav Lečić, čitajući stihove i govoreći poeziju uglavnom domaćih autora, održano je sinoć na šetalištu ispred Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici.

Mladi autori snaga "Brankovog kola"

SREMSKI KARLOVCI - Nastavljajući tradiciju njegovanja svježine pjesničkog jezika i srpske književnosti, kao jedini izdavač na Balkanu koji se bavi isključivo poezijom, "Brankovo kolo" objavilo je tri nove pjesničke knjige mladih autora.

Promovisana knjiga "Nadisati se duše"

MODRIČA - U okviru "Gajkovog pjesničkog proljeća 2017" u Srpskom kulturnom centru Modriča u četvrtak uveče promovisana je knjiga duhovne poezije "Nadisati se duše" Nenada Grujičića. Grujičić je veče otvorio pjesmom "Velika pometnja" iz njegovog prvenca "Maternji jezik".

Najveći srpski pjesnici za Nezavisne: Poeziju izdali izdavači i kritika, ali ne i ljubitelji

BANJALUKA- Poezija je večna, a pesnici su od danas do sutra, rekao je Matija Bećković za "Nezavisne" povodom Svjetskog dana poezije, koji zaslugom UNESCOa već 18. godinu pada na današnji dan.

Najčitanije