Povratnici

San o toplom domu postaje stvarnost srpskim povratnicima

BOSANSKO GRAHOVO - Mještani federalnih opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, koji su prije skoro četvrt vijeka prognani sa svojih ognjišta, vjeruju da će do zime dobiti krov nad glavom jer bi narednih dana trebalo da bude poznat izvođač radova za obnovu i izgradnju 113 kuća za srpske povratnike.

Povratnici pozdravili obnovu puteva u Lušci Palanci

SANSKI MOST - U prisustvu velikog broja mještana u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, svečano je otvorena mreža obnovljenih lokalnih saobraćajnica.

Brat i sestra, povratnici u selo Podovi, žive u kućici punoj štakora

SANSKI MOST - Brat i sestra Miodrag i Dušanka Jagodić, povratnici u selo Podovi, udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, žive u krajnjem siromaštvu boreći se s bolešću i teškim životnim problemima, a najčešći i najneželjeniji gosti su im štakori.

Prijeti masovni odlazak povratnika preko grane

DOBOJ - Dok se pojedini bh. građani nerviraju zbog loše internet konekcije, u nekim dijelovima naše zemlje žive ljudi koji ni 22 godine nakon završetka rata nemaju električnu energiju, vodu i elementarne uslove za život, što ih tjera da ponovo napuštaju svoje domove i odlaze u inostranstvo.

Izgorjela treća srpska povratnička kuća u Mostaru

MOSTAR – U mostarskom naselju Salakovac protekle noći izgorjela je obnovljena srpska kuća, treća u proteklih godinu i po dana.

Srbi i Hrvati zajedno proslavili nastupajući Božić u selu kod Šamca

ŠAMAC - Svečano je bilo u Gornjem Hasiću kod Šamca, gdje su Hrvati i Srbi sjeli zajedno za sto da proslave nastupajući katolički Božić.

Povratnik u Rogatici sam sebi pisao prijetnje i zapalio golf

ROGATICA - Policija je Tužilaštvu prijavila Ermina Pavicu (29) iz Rogatice zbog sumnje da je sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio golf 2 i šupu, a onda prijavio da iza toga stoji nepoznati napadač.

Po treći put u rogatičkim selima stradala imovina povratnika

ROGATICA - U posljednjih desetak dana u rogatičkim selima po treći put je stradala imovina povratnika.

Lukač: Povratnici iz ID bezbjednosna prijetnja BiH

SARAJEVO - Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač izjavio je danas u Sarajevu da značajnu bezbjednosnu prijetnju Bosni i Hercegovini predstavljaju radikalni islamisti koji se vraćaju u BiH nakon što su se borili u redovima terorističke organizacije Islamske države.

250 islamskih boraca vraća se s ratišta na Balkan, predstavljaju li opasnost?

LONDON - Portal The Balkan Insight u nedavnom članku izvještava o mogućim posljedicama povratka islamista iz područja zahvaćenih ratom na Balkan.

Najčitanije