Povratnici

Gradi se 21 kuća za povratnike u Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštine Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore ukupne vrijednosti 763.000 KM o stambenom zbrinjavanju po sistemu ključ u ruke.

Srpski povratnici u FBiH žive bez struje, vode, puteva i zaposlenja

BANJALUKA - Niti nas ko od federalnih vlasti posjećuje niti pita kako nam je. A problema, naravno, ima. Do sela se vozimo makadamskim putem, a u posljednje vrijeme nam je i vodosnabdijevanje slabo, odnosno pritisak vode je oslabio. Ispričali su to za "Nezavisne" srpski povratnici u selo Vitovlje, kod Travnika, na Vlašiću, a sudeći po stavovima iz udruženja povratničke populacije, ovakvi primjeri nisu usamljeni na području Federacije BiH.

Srpski povratnici u Grahovo bez krova nad glavom, potrebna pomoć

GRAHOVO - Braći Milovanu i Žarku Kalaba, srpskim povratnicima u selo Bastasi u Bosanskom Grahovu, potrebna je pomoć u rješavanju stambenog pitanja jer im je kuća spaljena tokom rata i nikada nije obnovljena.

Pokrenuo privatnu firmu i zaposlio povratnike

DRVAR - Tridesetpetogodišnji Vladimir Grubor vratio se u Drvar nakon decenije boravka u inostranstvu, te pokrenuo firmu za preradu drveta u kojoj trenutno radi pet radnika, povratnika u ovaj grad.

San o toplom domu postaje stvarnost srpskim povratnicima

BOSANSKO GRAHOVO - Mještani federalnih opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, koji su prije skoro četvrt vijeka prognani sa svojih ognjišta, vjeruju da će do zime dobiti krov nad glavom jer bi narednih dana trebalo da bude poznat izvođač radova za obnovu i izgradnju 113 kuća za srpske povratnike.

Povratnici pozdravili obnovu puteva u Lušci Palanci

SANSKI MOST - U prisustvu velikog broja mještana u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, svečano je otvorena mreža obnovljenih lokalnih saobraćajnica.

Brat i sestra, povratnici u selo Podovi, žive u kućici punoj štakora

SANSKI MOST - Brat i sestra Miodrag i Dušanka Jagodić, povratnici u selo Podovi, udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, žive u krajnjem siromaštvu boreći se s bolešću i teškim životnim problemima, a najčešći i najneželjeniji gosti su im štakori.

Prijeti masovni odlazak povratnika preko grane

DOBOJ - Dok se pojedini bh. građani nerviraju zbog loše internet konekcije, u nekim dijelovima naše zemlje žive ljudi koji ni 22 godine nakon završetka rata nemaju električnu energiju, vodu i elementarne uslove za život, što ih tjera da ponovo napuštaju svoje domove i odlaze u inostranstvo.

Izgorjela treća srpska povratnička kuća u Mostaru

MOSTAR – U mostarskom naselju Salakovac protekle noći izgorjela je obnovljena srpska kuća, treća u proteklih godinu i po dana.

Srbi i Hrvati zajedno proslavili nastupajući Božić u selu kod Šamca

ŠAMAC - Svečano je bilo u Gornjem Hasiću kod Šamca, gdje su Hrvati i Srbi sjeli zajedno za sto da proslave nastupajući katolički Božić.

Najčitanije