Sirija

Kurdski borci spremni na primirje zbog virusa korona

DAMASK - Kurdske jedinice koje sačinjavaju Sirijske demokratske snage (SDF) saglasile su se da se uspostavi primirje u Siriji kako bi se svi napori usmjerili ka borbi protiv pandemije virusa korona.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Sirija zabilježila prvi slučaj virusa korona

AMAN - Sirija je danas saopštila da je registrovan prvi slučaj virusa korona u toj zemlji kod osobe koja je došla iz inostranstva.

Napad na turske vojnike u Idlibu, dvojica ubijena

ANAKRA - Dva turska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib u raketom napadu "nekih radikalnih grupa", saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Džihadisti ruskim vojnicima: Čekamo vas, odrubićemo vam glave

IDLIB - Grupa džihadista objavila je video poruku u kojoj prijeti ruskim vojnicima koji patroliraju autoputem M4 u sirijskoj provinciji Idlib.

Turska i Rusija postigle saglasnost o detaljima prekida vatre u Idlibu

ANKARA - Turski i ruski zvaničnici postigli su saglasnost o detaljima prekida vatre u regionu Idlib na sjeveroistoku Sirije i zajedničke patrole duž auto-puta "M4" počeće u nedjelju, 15. marta, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Uhapšeni osumnjičeni za brodolom u kojem se utopio i mališan Ajlan Kurdi

ADANA – Turska policija u Adani uhvatila je tri osobe osumnjičene za brodolom gumenog čamca u kojem su 2. septembra 2015. godine život izgubile četiri osobe, uključujući i trogodišnjeg sirijskog dječaka Ajlana Kurdija čije beživotno tijelo je pronađeno na plaži, a ti prizori potresli su cijelu svjetsku javnost.

Erdoan predložio Putinu zajedničku kontrolu sirijskih naftnih polja

MOSKVA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da je predložio ruskom lideru Vladimiru Putinu zajedničku upravu nad naftnim poljima u Siriji i da Rusija i Turska mogu da kontrolišu naftna polja umesto "terorista" koji ih trenutno kontrolišu.

Erdoan: Idlib, Sirija i izbjeglička kriza ispit volje i liderstva za EU

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio kako Grčka mora biti svjesna činjenice da način njihovog postupanja prema azilantima na granici predstavlja čin ubijanja.

Turci patroliraju sjevernim, a Rusi južnim dijelom auto-puta u Idlibu

ANKARA - Turska vojska patroliraće sjevernom dijelom bezbjednosnog koridora uspostavljenog oko auto-puta u provinciji Idlib u Siriji, a ruske snage će biti sa južne strane, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Najčitanije