Srđan Rajčević

Rajčevićeva diploma nostrifikovana u Banjaluci

BANJALUKA - Nekadašnji član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava Ivanka Marković izjavila je danas Srni da je diploma ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića nostrifikovana u Banjaluci.

Rajčević na Sajmu preduzetništva u Solunu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević prisustvovao je svečanoj ceremoniji otvaranja 84. Međunarodnog sajma preduzetništva i inovacija u Solunu, gdje je posjetio štandove univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Srđan Rajčević: Vratićemo mladima vjeru u obrazovanje

Cilj nam je da mladim ljudima vratimo vjeru u kvalitet visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, rekao je Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Rajčević: Uskoro zakon o prestanku rada zbog izdavanja lažnih diploma

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas Srni da će se uskoro u parlamentarnoj proceduri naći nova zakonska rješenja čijim će se odredbama definisati mogućnosti izdavanja mjera prestanka rada visokoškolskim ustanovama koje učestvuju u izdavanju lažnih diploma.

Rajčević, Trivićeva i Gnjatić potpisali kolektivne ugovore

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić potpisali su danas sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem posebne kolektivne ugovore kojima je poboljšan položaj zaposlenih za koje su nadležna ova dva resora.

Rajčević: Radikalne mjere u slučajevima izdavanja lažnih diploma

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da će biti preduzete radikalne mjere u slučajevima u kojima bude nedvosmisleno utvrđeno da su nezakonito izdavane diplome, odnosno nepravilnosti u pogledu ispunjavanja uslova da bi neko stekao akademsku kvalifikaciju, a u kojem je svjesno učestvovala visokoškolska ustanova ili dio njenih zaposlenih.

Rajčević: Smjena Halilovića jedini izlaz iz blokade

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i digitalizaciju Srđan Rajčević izjavio je danas da je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH nefunkcionalna i da nema načina za deblokiranje njenog rada izuzev formiranja novog Savjeta ministara i smjene njenog direktora Envera Halilovića zbog posljedica koje je do sada prouzrokovao.

Rajčević: Sporazum sa Srbijom spas za fakultete Srpske

BANJALUKA - Republika Srpska je potpisivanjem sporazuma sa Srbijom u oblasti visokog obrazovanja riješila problem koji su visokoškolske ustanove imale zbog upornog odbijanja jednog čovjeka da ih upiše u registar na nivou BiH, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

Rajčević zatražio da Suzić bude suspendovan sa Univerziteta

​BANJALUKA – Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS zatražio je od Radoslava Gajanina, rektora Univerziteta u Banjaluci da Nenad Suzić, redovni profesor ovog univerziteta, bude hitno suspendovan, saznaju "Nezavisne".

Rajčević: Srpska ima odgovor na političke opstrukcije Sarajeva

SARAJEVABEOGRAD - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Beogradu da Srpska ima odgovore na političke opstrukcije Sarajeva u vezi sa reakreditacijom univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Najčitanije