Trgovinski rat

Trgovinski rat Kine i SAD-a stavljen "na led"

Dvodnevni samit grupe 20 industrijski razvijenih zemalja (G-20) svijeta okončan je u Buenos Ajresu, ali vijest koja je zasjenila cijeli skup stigla je po okončanju razgovora američkog i kineskog predsjednika na kojem je dogovoreno "primirje" u trgovinskom ratu između dvije zemlje.

Kako su Rusija i Iran profitirali na trgovinskom ratu Kine i SAD?

Kina je u oktobru smanjila uvoz nafte i tečnog prirodnog gasa iz Sjedinjenih Američkih Država na nulu, govore podaci Glavne uprave carina Kine. Istovremeno, isporuka ruske nafte dostigla je maksimum.

Vašington možda neće uvoditi nove tarife Kini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je Kina poslala listu pitanja koje je spremna da riješi radi regulisanja trgovinskih tarifa sa SAD i njegova administracija možda neće morati da uvodi dodatne carine.

Kako je Kina nadmudrila Trampa: SAD gube trgovinski rat

PEKING - Prema posljednjim podacima SAD gube trgovinski rat - disbalans u trgovini između Amerike i Kine je dosegao rekordne cifre. Prema podacima za septembar ove godine, suficit Pekinga iznosi 34,13 milijardi dolara, što je za tri milijarde više nego u avgustu.

MMF: Trgovinski rat načiniće svijet siromašnijim

VAŠINGTON- Međunarodni monetarni fond /MMF/ upozorio je da će trgovinski rat SAD i Kine načiniti svijet "siromašnijim i opasnijim".

Peking lupio šamar Vašingtonu: Ni kap nafte iz SAD

PEKING - Drugi najveći kupac američke nafte, Kina, potpuno je obustavila nabavku sirove nafte iz ove zemlje, objavio je Reuters.

Peking: Teško pregovarati sa "nožem na vratu"

PEKING - Viši kineski zvaničnik rekao je danas da je teško nastaviti trgovinske pregovorima sa SAD dok Vašington "drži nož na vratu Kine", dan nakon što su dvije strane međusobno uvele nove tarife.

Najveći trgovinski rat do sada: Kina prekida pregovore s SAD-om

PEKING - Kina je prekinula trgovinske pregovore sa Sjedinjenim Američkim Državama nakon nove runde uvoznih carina između dviju zemalja, objavio je "Wall Street Journal".

Pompeo: Pobijedićemo Kinu

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su odlučne da pobijede u trgovinskom ratu protiv Kine, rekao je televiziji „Foks njuz“ američki državni sekretar Majk Pompeo.

Vučić: Trgovinski rat SAD i Kine pogodiće i Srbiju

TJENÐIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi cijeli svijet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će poslije izbora u SAD nastupiti neka nova klima.

Najčitanije