Vašington

Opozicija u Srbiji o sporazumu: Ima i dobrih i loših strana

BEOGRAD - Opozicione stranke različito reaguju na sporazum koji je potpisan u Vašingtonu - od kritika cjelokupnog sporazuma ili njegovih dijelova, do podrške dokumentu kao napretku koji je značajan za dalje odnose Beograda i Prištine.

Vučić objavio snimak s najvažnijim momentima iz Vašingtona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas građanima Srbije na podršci tokom pregovora u Vašingtonu, koji su rezultirali sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom.

Brnabić: Nadam se da će BiH i Crna Gora biti dio "mini Šengena"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je izuzetno važno što se Priština sporazumom potpisanim u Vašingtonu obavezala da pristupi "mini Šengenu" i izrazila nadu da će to značajno ubrzati impelementaciju te inicijative i da će joj se sada pridružiti i druge zemlje.

U DPK nezadovoljni: Propuštena šansa za sporazum o priznaju

Opoziciona Demokratska partija Kosova Kadrija Veseljija nezadovoljna je danas potpisanom sporazumu Beograda i Prištine u Vašingtonu, jer u partiji smatraju da je prištinska delegacija propustila šansu da potpiše sporazum o "uzajamnom priznanju".

Vučić: Bilateralni sporazum sa SAD, ne trilateralni

VAŠINGTON - Delegacija Srbije je u Vašingtonu potpisala bilateralni sporazum sa SAD, o ekonomskoj saradnji sa Prištinom, a ne trilateralni, i u njemu Priština nije pomenuta kao subjekat međunarodnog prava, poručio je danas u Vašingtonu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mustafa zahvalio Trampu za sporazum Beograda i Prištine

Predsednik najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa pozdravio je danas potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu i zahvalio američkom predsjedniku Donaldu Trampu na posvećenosti postizanju ovog sporazuma.

Vučić: Odličan sastanak sa predsednikom Trampom

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu istakao je da je zadovoljan sastankom sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Mali: Sporazum osigurava napredak celog regiona i ogroman uspeh

Imamo sporazum u ruci, koji nam daje priliku da ekonomski još više ceo region napreduje, izjavio je za Tanjug iz Vašingtona ministar finansija Srbije Siniša Mali, poslije potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trampa.

Vučić u Bijeloj kući, podjele u delegaciji Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Bijelu kuću, gdje se očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, uz prisustvo predsjednika SAD Donalda Trampa.

Vučić: Odbio sam tačku o priznanju i to više ovde neće biti tema

Odbio sam tačku o priznanju koja je bila u prvoj verziji dokumenta "Ekonomska normalizacija", Trampovi (Donald Tramp, predsjednik SAD) ljudi su to uvažili, te tačke u novim dokumentima nema i to više neće biti tema, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu.

Najčitanije