Vatikan

Vatikanski tajni arhiv preimenovan u Apostolski arhiv

​Vatikanski tajni arhiv, u kojem su pohranjeni dokumenti Crkve koji sežu 1000 godina unazad, po želji pape Franje je preimenovan u "Vatikanski apostolski arhiv", dok će struktura i svojstva tog arhiva ostati nepromijenjena, a već 2. marta istraživačima će biti dostupna dokumentacija iz pontifikata pape Pija XII.

Vatikan krije razloge zbog kojih neće biti kanonizacije Stepinca?

ZAGREB - Za odugovlačenje i neproglašavanje Alojzija Stepinca svecem nisu odgovorni komunisti, Jugosloveni, Srbi, Srpska pravoslavna crkva ili Tito - prave razloge zna samo Vatikan, tvrdi hrvatski "Net.portal".

Papa poručio Hrvatima da se strpe u vezi s kanonizacijom Stepinca

VATIKAN - Premijer Andrej Plenković obnovio je poziv papi Franji da posjeti Hrvatsku i izrazio nadu da će ta posjeta biti realizovan u pravom trenutku iako Sveti otac u pravilu bira manje evropske zemlje bez striktne katoličke većine, a u vezi s kanonizacijom kardinala Stepinca ključna poruka je "strpljenje".

Vatikan poslao stotine hiljada maski kao pomoć Kini

VATIKAN - Vatikan je poslao u Kinu stotine hiljada medicinskih maski kao pomoć u borbi sa epidemijom koronavirusa, javlja Rojters.

IFIMES: CPC postaje unijatska s poglavarom u Vatikanu

Strah da će u Crnoj Gori doći do rata zbog imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) ravan je mišljenju da će država izaći iz NATO-a u budućnosti, ocjena je Instituta iz Ljubljane.

Rekordan broj prijava seksualnog zlostavljanja u Vatikanu

VATIKAN - Vatikanska kancelarija odgovorna za obradu slučajeva seksualnog zlostavljanja koja su počinili sveštenici primila je rekordnih 1.000 prijava iz čitavog svijeta ove godine, a još ima regiona iz kojih nisu stigle nikakve pritužbe.

Vatikan: Nova smjena zbog skandala sa finansijama

VATIKAN - Vatikan je saopštio da će švajcarski advokat Rene Brilhart, šef Borda direktora Službe za informacije o finansijama Vatikana, sutra biti smijenjen, a on navodi da je podnio ostavku.

Papa krenuo u rat protiv vatikanske mafije

Poglavar Rimokatoličke crkve imenovao specijalnog tužioca poslije skandala zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Suspendovano petoro zaposlenih u Vatikanu

RIM - Petoro zaposlenih u Vatikanu, uključujući drugog po rangu u vatikanskoj Upravi za finansijske informacije, suspendovano nakon policijskog pretresa, prenio je italijanski magazin "Espreso".

Vučić stigao u zvaničnu posjetu Vatikanu

RIM - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zvaniču posjetu Vatikanu, objavljeno je na Instragam profilu "Budućnostsrbijeav".

Najčitanije