saRAJEVO

Nova uputstva u Kantonu Sarajevo zbog velikog broja porodičnih klastera

SARAJEVO - Zbog pojave velikog broja slučajeva iz porodičnih klastera, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo objavio je novo saopštenje za javnost.

Bježao od policije, skočio sa zida i umro

SARAJEVO - Sarajlija A. H. (37) preminuo je noćas u Sarajevu nakon što je bježeći od policije skočio sa zida i zadobio teške povrede kojim je podlegao.

Uhapšen zbog sumnje da je upućivao prijetnje

BANJALUKA - Pripadnici Policijske stanice Istočna Ilidža, uhapsili su juče R.S. iz Istočne Ilidže zbog sumnje da je upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo više osoba, te kod istih izazvao osjećaj ugroženosti, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Sarajevo film festival u izmijenjenom formatu

Sarajevo film festival, 26. po redu, biće održan od 14. do 21. augusta u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama, najavili su danas organizatori.

Serija "Kosti" premijerno na Sarajevo film festivalu

SARAJEVO - Dugoočekivana domaća serija "Kosti" premijerno će biti prikazana 18. avgusta 2020. godine u 22 časa u Bosanskom kulturnom centru, u sklopu programa "Pretpremijere serije" ovogodišnjeg Sarajevo film festivala. Za festivalsku publiku i stručnu javnost ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera kojeg željno iščekuje cijela regija.

Lista potencijalnih evropskih rivala Sarajeva, Marinović ne bi daleko

Zbog trenutne globalne situacije još ne razmišljam o potencijalnim protivnicima u Evropi, ali je logično da bi bilo lakše gostovati negdje bliže, rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, koje uskoro očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Radi Aleksiću priznanje od sarajevskih antifašista

TREBINJE- Savez antifašista i boraca NOR-a iz Sarajeva dodijelilo je Radi Aleksiću, ocu Srđana Aleksića, priznanje za ukupan doprinos u razvoju antifašističke misli.

Počela sjednica Savjeta ministara

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na čijem je predloženom dnevnom redu Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za maj ove godine.

U Baščaršiji 80 odsto turista manje, vape za strancima

U sarajevskoj Baščaršiji čuvene ćevabdžinice rade sa 80 odsto manje kapaciteta i vlasnici ističu da im nedostaju strani gosti.

Sarajevska "Teta razapeta" obučena u zaštitnu opremu

Jedan od simbola Sarajeva, skulptura "Teta razapeta" odnedavno je obučena u zaštitno odjelo, a nepoznata lica dodala su joj i masku, rukvice i vizir.

Najčitanije