saRAJEVO

Sarajlija: Obdukciju preminule od virusa korona uraditi u RS

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo naredilo je obdukciju tijela Advije Kanlić, preminule prije skoro dva mjeseca od posljedica virusa korona, i ona bi trebala biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Mapa koja prati razvoj 5G mreže, u Sarajevu jedna bazna stanica

Kompanija Ookla, najpoznatija po Ookla speed testu kojim se mjeri brzina interneta, napravila je interaktivnu mapu za praćenje širenja 5G mreže u svijetu.

KS više neće subvencionisati rješavanje stambenog pitanja mladih

SARAJEVO - Faruk Kapidžić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo odgovarajući na pitanje zastupnika poručio je da se od ove godine ukida subvencionisanje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Opšta bolnica u Sarajevu se vraća na stari režim rada

SARAJEVO - Opšta bolnica "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu od danas se postepeno vraća na stari režim pružanja zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a prema preporuci kantonalnog Kriznog štaba i s obzirom da posljednjih dana nema zabilježenih slučajeva virusa korona.

Puljić: U molitvi smo da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama

SARAJEVO - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio, kako je na početku kazao, svetu misu za sve blajburške žrtve i za sve žrtve rata i poraća.

Kasipović: Koliko je grijeh moliti se za zločince?

BANJALUKA - Banjalučanin Anton Kasipović napisao je pismo nadiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću u kojem je upitao šta znači današnja misa u Sarajevu za djecu koja su zvjerski ubijena u banjalučkom naselju Šargovac, šta znači za Jasenovac, Donju Gradinu, Jadovno, te da li je grijeh moliti se za zločince.

Torta i pokloni za prvi rođendan medvjedice Aide u Pionirskoj dolini

Rođendanska torta, nove igračke, animatori i radosni prvi gosti su bili sve što je potrebno da danas u Pionirskoj dolini bude održana prava rođendanska zabava.

Najvećeg koljača Srba u NDH Sarajlije zapamtile zbog dva mjeseca terora

SARAJEVO - 28. marta 1945. godine, prema naređenju ustaškog upravitelja Sarajeva Maksa Luburića, obješeno je na Marijin Dvoru 55 građana Sarajeva. Bilo je to tačno sedam dana uoči bijega ovog zločinca pred partizanskim jedinicama koje su nadirale u grad.

Misi za žrtve Blajburga prisustvovaće 20 ljudi

SARAJEVO - Misa za žrtve Blajburške tragedije biće održana sutra u sarajevskoj katedrali Srca Isusova pred ograničenim brojem vjernika kako bi se ispoštovale aktuelne mjere restrikcija usljed pandemije virusa korona i kako bi se smanjile mogućnosti bilo kakvog incidenta, saopšteno je iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH.

Pale: Kamera rasvijetlila pucnjavu u gluvo doba noći

PALE - Paljanska policija identifikovala je četrdesettrogodišnjeg Radeta C. iz Pala, osumnjičenog da je u gluvo doba noći iz automobila ispalio više hitaca, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije