Aerodrom Sarajevo

Očekuje se da budu realizovani svi današnji letovi na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO - Avionski letovi sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu planirani za danas trebalo bi da budu realizovani prema utvrđenom redu, jer ih je većina zakazana za popodne, za kada su najavljene povoljnije vremenske prilike, odnosno podizanje magle, izjavila je Srni portparol Aerodroma Sanja Bagarić.

Otkazano nekoliko letova na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO - Nekoliko odlaznih i dolaznih letova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo otkazano je zbog magle.

Nova procedura na aerodromu u Sarajevu

Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je predstavio novu navigacijsku proceduru za slijetanje, koja će, prema riječima Nermina Zijadića, direktora Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju, između ostalog donijeti veću bezbjednost, manje gužve i ekonomsku korist.

U zimskoj sezoni iz Sarajeva po jedan let više za Beč i Štutgart

SARAJEVO - Prema zimskom redu letenja 2018/2019. dvije aviokompanije bilježe blagi porast broja aviooperacija sa sarajevskog aerodroma i to: jednu aviooperaciju više aviokompanija Austrian Airlines za Beč, te jednu aviooperaciju više aviokompanija Eurowings za Sttutgart, potvrdili su Feni sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Otkriveno 34.500 američkih dolara i 2.500 evra na Aerodromu Sarajevo

SARAJEVO - Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu za Istanbul u četvrtak su spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 34.500 američkih dolara i 2.500 evra.

Međunarodni aerodrom Sarajevo prvi u regionu uveo online prodaju karata

Međunarodni aerodrom Sarajevo saopštio je da je uspostavio saradnje sa Intesa Sanpaolo Bankom i WS PAY pružaocem platnih usluga (payment provider) po pitanju online kartičnog plaćanja na sistemu online prodaje karata.

Na sarajevskom aerodromu oduzet sat od 68.000 KM

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo spriječili su pokušaj izbjegavanja plaćanja uvoznih dažbina na skupocjeni sat marke "Ulysse Nardin" čija je tržišna vrijednost 68.000 KM.

Otkazani svi letovi na aerodromu Sarajevo

SARAJEVO - Smog i magla koji su prekrili Sarajevo uzrokovali su smanjenu vidljivost i otežano kretanje saobraćaja i pješaka.

Sarajevski aerodrom skoro milion putnika, Tuzlanski više od 500.000

SARAJEVO - Sarajevski aerdorom po svemu sudeći neće dostići brojku od milion opsluženih putnika ove godine, dok će Tuzlanski aerodrom premašiti brojku od 500 hiljada, izvještava Indiaktor.ba.

Uhapšen na sarajevskom aerodromu zbog razbojništva i prevara

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su juče M.A. (39) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo četiri potrage i to zbog dvaju krivičnih djela „razbojništvo“ i dvaju krivičnih djela „prevara“.

Najčitanije