Avganistan

Korona u kabinetu predsjednika Avganistana

KABUL - Najmanje 20 zvaničnika zaposlenih u kabinetu predsjednika Avganistana Ašrfafa Ganija, testirano je pozitivno na korona virus zbog čega je 70-godišnji lider prinuđen da se ograniči na elektronsko komunikaciranje sa svojim osobljem, izvestio je Rojters.

Policija zapalila 35 tona droge

SHIBERGHAN, - Policija je u avganistanskoj sjevernoj provinciji Javzjan zapalila je 35 tona zaplijenjene droge, uključujući heroin i hašiš, izjavio je u utorak šef pokrajinske policije Abdul Vahid Vajdan.

"Ako talibani ne zaustave napade, gađaćemo ih svuda"

KABUL - Avganistanski ministar odbrane Asadulah Halid izjavio je danas da će, ukoliko ekstremistički talibani ne zaustave napade do kraja sedmice, preći sa režima odbrane u napad na tu ekstremističku grupu.

Reakcije na sporazum sa talibanima: Amerikanci potpisali pakt sa đavolom

KABUL - Viktorija Bateman (35), koja je izgubila muža Džejmsa kada su ga godine u Avganistanu upucali talibani, kaže da su Amerikanci potpisali "pakt sa đavolom" nakon što je svijet obišla vijest da će SAD i NATO da povuku sve vojnike iz Avganistana u roku od 14 mjeseci ako talibani ispune svoje obaveze iz sporazuma koji danas potpisuju.

Istorijski sporazum: SAD i NATO povlače sve vojnike iz Avganistana?

DOHA - SAD i NATO povući će sve vojnike iz Avganistana u roku od 14 meseci ako talibani ispune svoje obaveze iz sporazuma koji je danas potpisan u Dohi.

Hrvatska pred povlačenjem vojnika iz Avganistana?

ZAGREB - Na sastanku ministara obrane NATO članica Hrvatska je dobila pozitivnu ocjenu za učestvovanje u međunarodnim misijama NATO-a, navode u petak hrvatski mediji i doznaju da bi se Hrvatska uskoro mogla povući iz misije u Avganistanu.

Amerikanci prošle godine bacili više bombi na Avganistan nego ikada

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države bacile su tokom 2019. godine na Avganistan više bombi nego bilo koje godine prije, odnosno od kada Pentagon, od 2006. godine vodi evidenciju.

Zvaničnici SAD: U Avganistanu pao mali američki vojni avion

VAŠINGTON - Avion koji se danas srušio u Avganistanu bio je mali američki vojni avion, rekli su neimenovani američki zvaničnici Reutersu.

Talibani tvrde da su oborili američki avion u Avganistanu

KABUL - Talibani tvrde da su oni danas oborili američki avion u kome su se nalazili američki vojnici u avganistanskoj provinciji Gazni i da su tom prilikom poginuli svi koji su se nalazili u avionu, javlja Reuters.

Oprečne informacije o padu aviona u Avganistanu: Putnički ili vojni?

KABUL - Avganistanska aviokompanija Ariana Airlines negirala je da se njen avion sa 83 putnika srušio u istočnoj Gazni provinciji, kako su prvobitno prenijeli brojni svjetski mediji.

Najčitanije