Avganistan

Talibani zabranili emitovanje serija sa ženskim likovima

KABUL - Talibanske vlasti u Avganistanu zabranile su emitovanje serija u kojima glume žene, u okviru novih strogih pravila u toj zemlji.

Kim Kardašijan spasila žensku fudbalsku ekipu iz Avganistana

Neprofitno američko udruženje Tzedek je, u saradnji s britanskim fudbalskim klubom i rijaliti zvijezdom Kim Kardašijan (41), pomoglo članicama ženskog avganistanskog fudbalskog tima da doputuju u Veliku Britaniju.

Tri žrtve eksplozije u Avganistanu, 15 ranjenih

DŽALALABAD - Najmanje tri osobe su poginule, a 15 je ranjeno danas u eksploziji u džamiji, u oblasti Spin Gar u avganistanskoj provinciji Nangarhar, javila je agencija RIA.

Kabul: Raste broj poginulih u napadu na bolnicu

KABUL - Broj poginulih u napadu na najveću vojnu bolnicu u Kabulu porastao je na 25, a provrijeđeno je više od 50 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Talibani odrubili glavu mladoj odbojkašici i postavili fotografije na društvene mreže

Talibani su odrubili glavu mladoj odbojkašici, Mahjabin Hakimi i fotografije postavili na društvene mreže.

Putin: Idemo ka brisanju talibana sa liste ekstremista

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je predsjednik SAD Džozef Bajden bio u pravu što je povukao američke trupe iz Avganistana.

Rusija i talibani - pregovori i zastrašivanja

Nakon što su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, porastao je uticaj Rusije u regionu. Moskva želi da se profiliše organizacijom međunarodne konferencije o Avganistanu i pritom koristi kontakte s talibanima.

Lavrov: Rusija neće zvanično priznati vladu talibana

SOČI - Rusija ne razmatra mogućnost zvaničnog priznavanja talibanske vlade u Avganistanu, rekao je danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Talibani pozivaju na saradnju i traže odmrzavanje novca

DOHA - Talibanske vlasti u Avganistanu pozvale su međunarodnu zajednicu na saradnju i dobre odnose, ali su izbjegle da se čvrsto opredijele za omogućavanje obrazovanja djevojčicama uprkos zahtjevima koji dolaze iz svijeta da se svoj avganistanskoj djeci omogući povratak u školu.

SAD: Razgovori sa talibanima iskreni i profesionalni

VAŠINGTON - SAD su danas saopštile da je prvi susret "oči u oči" između visokih američkih i talibanskih zvaničnika, nakon što su talibani preuzeli vlast u Avganistanu, bio "iskren i profesionalan", i da je američka strana ponovila da će se talibanima suditi po njihovim postupcima, a ne samo po riječima.

Najčitanije