Avganistan

Mediji: Raketiran Kabul

KABUL - Izvršen je raketni napad na avganistansku prestonicu, prenijeli su svjetski mediji.

Baradar: Nisam mrtav, nema svađa među liderima talibana

KABUL - Šef političke kancelarije talibanskog pokreta i zamjenik premijera privremene vlade Avganistana, mula Abdul Gani Baradar odbacio je danas izvještaje o njegovoj smrti i nesuglasicama među talibanskim liderima.

Gardijan: Vrhovni vođa talibana mrtav?

KABUL - Vođa talibana Hibitulah Ahundžada i potpredsjednik Vlade talibana Abdul Gani Baradar nisu viđeni u javnosti u Kabulu od kako su talibani preuzeli kontrolu nad Avganistanom.

U Avganistanu prestalo sa radom 153 medija

KABUL - Najmanje 153 medija prestalo je sa radom u 20 provincija u Avganistanu nakon što je talibanski pokret 15. avgusta preuzeo kontrolu nad zemljom, javio je Tolo Njuz.

"Talibani nisu ispunili obećanja"

ŽENEVA - Visoki komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava Mišel Bašele kritikovala je danas talibane, navodeći da se njihova obećanja, nakon što su preuzeli vlast u Avganistanu 15. avgusta, ne poklapaju s realnom situacijom na terenu, kao na primjer u slučaju tretmana žena.

Talibanska zastava u Kabulu na godišnjicu terorističkog napada u SAD

KABUL - Talibanska zastava vijori se iznad predsjedničke palate u Kabulu na dan obilježavanja 20 godina od terorističkog napada u SAD 11. septembra 2001. godine.

Direktor britanske službe MI5: Talibanski uspjeh moralno ohrabrio teroriste

Pad Avganistana u ruke talibana vjerovatno je "ohrabrio" teroriste koji se nalaze u Velikoj Britaniji, upozorio je generalni direktor MI5, britanske kontraobavještajne i bezbjednosne agencije.

Pogubljen lider pokreta otpora u Pandžširu

KABUL - Talibani su pogubili brata bivšeg potpredsjednika Avganistana Amrulaha Saleha, koji je bio jedna od lidera Nacionalnog fronta otpora u provinciji Pandžšir, saopštio je danas njegov nećak.

Obavljen drugi međunarodni komercijalni let iz Kabula

BEOGRAD - Drugi avion Katar Ervejsa obavio je let danas sa kabulskog aerodroma, dan nakon što je 100 stranih državljana otputovalo prvim letom poslije odlaska američkih snaga.

Talibani planiraju održavanje opštih izbora

KABUL - Talibani planiraju da organizuju opšte izbore u Avganistanu, javila je televizija "Al džazira".

Najčitanije