Avganistan

Vrhovni talibanski vođa čestitao Avganistancima oslobođenje

KABUL - Vrhovni talibanski vođa Hajbatulah Ahundzada danas je čestitao Avganistancima oslobođenje zemlje od strane vladavine, u prvom saopštenju koje je objavio otkako je ta islamistička grupa preuzela zemlju prošlog mjeseca.

Koliko talibanska vlada može ostati na vlasti

KABUL - Privremena talibanska vlada može da ostane na vlasti maksimalno dvije godine, izjavio je danas generalni sekretar donjeg doma avganistanskog parlamenta Abdul Kader Zazaj Vatandost.

Ko je talibanski ministar Hakani koga FBI naziva teroristom?

KABUL - Talibani su za ministra policije privremene vlade Avganistana postavili Siraddžudina Hakanija, koga američki FBI traži i donedavno je nudio nagradu od pet miliona dolara za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Talibani saopštili sastav nove vlade

KABUL - Talibani su saopštili sastav nove privremene vlade, koju će predvoditi Mulah Mohamed Hasan Akund, a zamjenik će mu biti suosnivač pokreta Mulah Mohamed Hasan Akund, javlja danas BBC pozivajući se na izjavu portparola talibana Zabinulaha Mudžahida.

Saudijska Arabija: Ni za ni protiv talibana

Saudijska Arabija bila je godinama važan oslonac i finansijer avganistanskih mudžahedina i, kasnije, talibana. Ali prije dvadeset godina stvari su se promijenile. Danas je Rijad uzdržan prema novim talibanskim vlastima.

Ispovijest Avganistanaca koji su radili za SAD: Zabili su nam nož u leđa

TEKSAS - Avganistanci, koji se trenutno nalaze u Teksasu, pokušavaju da dovedu članove svojih porodica u SAD.

Avganistanke u Kabulu traže svoja prava, ne žele ropstvo

KABUL - U glavnom gradu Avganistana Kabulu žene su izašle na ulicu i od talibanskog pokreta traže da buduća vlada zaštiti njihova prava i slobode.

Snage otpora: Talibani doživjeli težak poraz u Pandžširu

KABUL - Pripadnici talibanskog pokreta doživjeli su težak poraz u provinciji Pandžšir, jedinoj u Avganistanu koja im pruža otpor, rekao je danas za TAS S izvor blizak Nacionalnom frontu otpora (NRFA).

Putin: SAD ostavile katastrofu u Avganistanu

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je položaj Avganistanaca koji su radili za SAD i njihove savjetnike, kao i cjelokupna situacija u toj zemlji nakon povlačenja američkih trupa katastrofalna.

Žestoke borbe talibana i snaga otpora u Pandžširu

Žestoke borbe između talibanskih snaga i snaga otpora u avganistanskoj dolini Pandžšir vode se i dalje, a talibani su rekli da su zauzeli određenu teritoriju i nanijeli "velike" gubitke Frontu nacionalnog otpora (NRF).

Najčitanije