Avganistan

Petorica pripadnika IS ubijena u napadu talibana u Kabulu

KABUL - Petorica pripadnika teroristričke grupe Islamska država poginula su u napadu talibana u okrugu Kabula, rekao je danas portparol ruske ambasade u Kabulu.

Mekenzi: Uzrok pada vlade Avganistana sporazum Trampa sa talibanima

VAŠINGTON - Načelnik Centralne komande američke vojske, general Frenk Mekenzi, tvrdi da je uzrok pada vlade Avganistana sporazum administracije tadašnjeg predsjednika Donalnda Trampa sa talibanima iz 2020. godine, koji predviđa potpuno povlačenje američkih snaga iz te zemlje.

Bajden optužen za laži o povlačenju vojske iz Avganistana

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden optužen je da je lagao u vezi sa povlačenjem vojske iz Avganistana, nakon što su vrhovni generali izjavili da su preporučili da američke snage ostanu u toj zemlji.

Talibani zabranili brijanje i šišanje

KABUL - Talibani su zabranili frizerima u avganistanskoj pokrajini Helmand da briju i šišaju brade mušterijama, rekavši da to predstavlja kršenje njihovog tumačenja islamskog zakona.

Jedna žrtva eksplozije bombe u Avganistanu

KABUL - Jedna osoba je poginula, a sedam ranjeno u Avganistanu u današnjoj eksploziji bombe pored puta, kada je tuda naišao automobil u kom su se nalazili talibani, saopštio je zvaničnik bolnice u Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarhar, na istoku zemlje.

Talibani: Pogubljenja i amputacije će biti nastavljeni

KABUL - Ozloglašeni bivši šef talibanske vjerske policije mula Burudin Turabi izjavio je da će ekstremni oblici kažnjavanja, poput pogubljenja i amputacija, biti nastavljeni u Avganistanu.

Talibani: Al Kaide nema u Avganistanu

KABUL - Talibani su danas izjavili da nema dokaza o postojanju militanata Islamske države i Al Kaide u Avganistanu.

Talibani tvrde da mogu poraziti Islamsku državu

Visoki talibanski zvaničnik izjavio je danas da teroristička grupa "Islamska država" ne predstavlja prijetnju u Avganistanu i da talibani imaju kapacitet da je obuzdaju.

Mjesec dana pod talibanima, novca sve manje, žene sve uplašenije

Na granici Avganistana sa Uzbekistanom teretni voz se kotrlja preko mosta i ulazi u novostvoreni "Islamski emirat". Talibanska bijela i crna zastava vijori se pored uzbekistanske. Neki trgovci su pozdravili povratak grupe na vlast. Vozač kamiona punog pšenice kaže da je u prošlosti redovno bio primoran da plaća mito korumpiranim policijskim službenicima kad god bi prošao njihove kontrolne punktove.

Napadnuti talibani, tri osobe ubijene

KABUL - U seriji od tri eksplozije, čija su meta bila talibanska vozila u glavnom gradu provincije Nangarhar na istoku Avganistana, najmanje tri osobe su poginule, a 20 njih je ranjeno.

Najčitanije