Avganistan

Sukobi u Kabulu poslije eksplozije, 100 povrijeđenih

KABUL - Avganistanske bezbednosne snage sukobile su se danas sa naoružanim talibanima, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon što je kamion sa bombama eksplodirao u blizini Ministarstva odbrane, kada je povrijeđeno najmanje 100 osoba, među kojima i 35-oro dece, saopštili su zvaničnici.

Proizvodnja kokaina u svijetu veća nego ikada

BEČ - Proizvodnja kokaina dostigla je od 2017. do danas najviši nivo ikada do sada, a heroin se u zapadnu i centralnu Evropu švercovao pre svega iz Avganistana preko Balkana, proizilazi iz godišnjeg izveštaja o narkoticima Kancelarije UN za borbu protiv narkotika i borbu protiv organizovanog kriminala (UNODC).

Pripadnici OS BiH otputovali na misiju u Avganistan

SARAJEVO - Pripadnici Oružanih snaga BiH, koji odlaze u vojno-policijsku misiju u Avganistan, ispraćeni su danas na ceremoniji u kasarni "Božan Šimović" u Čapljini.

Oboren američki helikopter

KABUL - Talibani su u Avganistanu oborili američki helikopter CH-47 „Činuk“, u kojem su se nalazili pripadnici i američke i avganistanske vojske.

Ruska tajna služba upozorila: Više od 5.000 terorista je već na granici

MOSKVA - Islamska država dovela je oko 5.000 terorista u sjeverni dio Avganistana, na granicu sa bivšom sovjetskim republikom, upozorila je ruska tajna služba FSB.

Tuča u avganistanskom parlamentu zbog imenovanja novog predsjednika

KABUL - Avganistanski parlament našao se u haosu kada su se poslanici posvađali oko imenovanja novog predsjednika, na prvom zasjedanju Skupštine od izbora prošle godine.

Avganistan i dalje koban za novinare

BRISEL - Najmanje 95 novinara poginulo je na dužnosti tokom 2018, saopštila je Međunarodna federacija novinara (IFJ), povodom Svjetskog dana slobode medija, 3. maja.

U udarima američke vojske prošle godine ubijeno 120 civila

VAŠINGTON - U vojnim udarima oružanih snaga SAD u Iraku, Siriji, Avganistanu i Somaliji prošle godine poginulo je oko 120 civila a ranjeno 65, saopšteno je danas iz Pentagona.

Međunarodne snage u Avganistanu ubile više civila nego talibani

KABUL - U napadima američkih i provladinih snaga u Avganistanu poginulo je više civila nego u udarima talibana i nekih drugih pobunjeničkih grupacija, navodi se u izvještaju misije UN u Avganistanu (UNAMA).

Poginula četiri američka vojnika u Avganistanu

Četvorica Amerikanaca su poginula u eksploziji u Avganistanu, dok su još trojica povređena, saopštio je štab operacije „Odlučna podrška“.

Najčitanije