Azil

Mještani nisu sretni zbog "Zemlje sretnih pasa"

SANSKI MOST - Mještani Vrša i Suhače, susjednih sela koja nastanjuju Bošnjaci i Srbi, desetak kilometara od Sanskog Mosta, ponovo su protestovali protiv izgradnje azila za pse u blizini pomenutih mjesta.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Evropska komisija tuži Mađarsku zbog zakona o azilu

BRISEL - Evropska komisija podnijela je danas tužbu protiv Mađarske zbog neusklađenosti zakona o azilu i povratku migranata i poslala joj upozorenje zbog zakona koji kriminalizuje aktivnosti nevladinih organizacija koje pomažu migrantima, izjavila je portparolka EK Mina Andreeva.

Poslije skandala, Bremen više ne odlučuje o dodjeli azila

BERLIN - Ispostava njemačke Savezna službe za migracije i izbjeglice (BAMF) u Bremenu neće više odlučivati o zahtjevima za azil, saopštilo je nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon skandala kada je otkriveno da je više od hiljadu ljudi dobilo azil u tom gradu iako za to nisu ispunjavali uslove.

EU odobrila azil za pola miliona izbjeglica

BRISEL - Evropska unija je dodijelila azil za više od pola miliona izbjeglica u 2017. godini, saopštila je evropska agencija za statistiku Evrostat.

Srpski zatvorenici će se brinuti o psima lutalicama dok služe kaznu

U najvećem zatvoru u Srbiji dani nekih zatvorenika ispunjeni su veselim lavežima i druženju sa psima.

Ministarstvo bezbjednosti plaća 33.000 KM za usluge prevođenja tražiocima azila

SARAJEVO - Ministarstvo sigurnosti (MS) BiH na portalu javnih nabavki objavilo je obavještenje o dodjeli ugovora "Libar agenciji" za usluge prevođenja.

Broj tražilaca azila u Njemačkoj prošle godine pao na 186.000

BERLIN - Broj novih tražilaca azila u Njemačkoj značajno je pao u 2017. godini i iznosi oko 186.000, pokazala je statistika njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

DW: Azil za "Balkance" samo u "posebnim slučajevima"

BERLIN - Mali broj tražilaca azila iz zapadnobalkanskih zemalja, a koji je 2017. godine dobio pravo da ostane u Nemačkoj, spada u "posebne slučajeve", piše Deutsche Welle (DW).

Udruženje "Srce za šapu" gradi "Zemlju sretnih pasa"

SANSKI MOST - Aktivisti Udruženja "Srce za šapu" organizovali su tokom ovog vikenda akciju uređenja lokaliteta koji je predviđen za izgradnju budućeg azila za napuštene životinje u Sanskom Mostu.

Najčitanije