EU

Plenković: Zapadni Balkan nema drugu alternativu od ulaska u EU

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da Hrvatska ima odgovornost da promoviše i podrži svoje susjede sa Zapadnog Balkana na putu reformi i približavanja EU, te je pozvao na redovne i sistematske samite EU - Zapadni Balkan svake dvije godine.

Mjere bezbjednosti u Zagrebu podignute na najviši nivo

Zbog dolaska evropskih komesara u Zagreb i zvaničnog početka predsjedavanja Hrvatske Savjetom EU, mjere bezbjednosti u prestonici podignute su na najviši nivo.

Milanović odbio da dođe na svečanost povodom hrvatskog predsjedavanja EU

ZAGREB - Izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović odbio je da dođe na svečanost kojom se obilježava početak hrvatskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

Svaki peti žitelj EU trpi buku, Maltežani najugroženiji

Skoro petina stanovnika zemalja EU - 18,3 odsto, kaže da ih ometa buka iz komšiluka, objavio je Eurostat.

Da li će Zagreb biti "pošten posrednik" između EU i Zapadnog Balkana

BRISEL - Hrvatska, najmlađa zemlja članica EU, preuzela je šestomjesečno predsjedavanje Savjetom EU i, mada su njeni prioriteti, kako je najavljeno u Zagrebu, "Evropa koja se razvija; koja povezuje; štiti i koja je lider na globalnom nivou", očekuje se da bi mogla da bude "pošten posrednik" u razgovorima o budućnosti politike proširenja i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

"Želim Srbima da ne uđu u EU"

BEOGRAD - Francuski pisac Patrik Beson poželio je Srbiji da ne uđe u Evropsku uniju.

"Nezavisne" otkrivaju: EU i MMF češljaju javna preduzeća

BANJALUKA, SARAJEVO - Evropska komisija, u saradnji s drugim međunarodnim organizacijama, priprema "čistku" javnih preduzeća u većinskom državnom vlasništvu.

Sankcije Rusiji danas stupile na snagu

MOSKVA - Ekonomske sankcije Rusiji, koje su produžene na šest mjeseci, danas su stupile na snagu, javlja "Russia Today".

Skandal u Briselu: Sjedište EU gradili migranti bez dozvole koji nisu plaćani?

BRISEL - Evropska unija je suočena sa neprijatnom situacijom zbog tvrdnji da je njeno novo sjedište "Evropa", poznato i kao "svemirsko jaje", izgrađeno uz pomoć neregistrovanih migrantskih radnika koji povremeno nisu plaćani.

Vulin: Srbija da se odmah zahvali EU ako članstvo zavisi od Kitarovićeve

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija treba odmah da se zahvali na članstvu u EU, ukoliko Brisel odluke o tome donosi na osnovu "frustracija i kompleksa hrvatske politike".

Najčitanije