EU

Lajčak: Realnost Kosova je da nije priznato od pet članica EU

HELSINKI - Šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak pozvao je danas Prištinu da ukine takse na srpsku robu i istakao da je realnost da Kosovo nije priznalo pet članica Evropske unije.

Najveći natalitet kod Iraca, a najduže žive Španci

BRISEL - Najviše stope nataliteta u EU imaju Irska - 12,5 novorođenih na hiljadu stanovnika, zatim Švedska, Francuska i Velika Britanija, dok su pri dnu Italija sa 7,3 na hiljadu, Španija, Grčka, Portugalija i Hrvatska.

Google pod istragom EU zbog pretraga za posao

Google jednostavno ne može da odoli kada je inovacija na tržištu u pitanju. Neko drugi bi to nazvao "monopolom", što se upravo desilo u slučaju Google job search alata. Zbog toga je Google pod istragom EU, pa mu opet prijeti milionska kazna.

Ko jede najskuplje, a ko najjeftinije meso u EU

Cijene mesa u Austriji su prošle godine bile za skoro 50 posto veće od prosjeka u Evropskoj uniji.

Džonson predviđa sporazum o Brexitu u poslednjem trenutku

BIJARIC - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je malo optimističniji da može da zaključi novi sporazum o Brexitu nakon sastanaka sa liderima EU poslednjih dana, ali priznao je da je zadatak "težak" i da bi taj dogovor mogao da stigne "na samom kraju" procesa.

Britanske kompanije zbog Brexita masovno sele u Holandiju

LONDON - Stotinjak kompanija preselilo je poslovanje iz Britanije u Holandiju ili tamo osnovalo kancelarije kako bi ostale unutar Evropske unije nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz EU, objavila je u ponedjeljak holandska državna agencija.

Hrvatska na dnu ljestvice po korišćenju interneta u EU

​Više od petine hrvatskih građana ili njih 21 odsto, nikad nije koristilo internet, što je alarmantan podatak koji donose nove Sektorske analize zagrebačkog Ekonomskog instituta, piše danas Jutarnji list.

Evropska komisija bez resora proširenja loš znak za Balkan

BRISEL, BANJALUKA - Iako novi saziv Evropske komisije još nije formiran i Ursula fon der Lejen, njena buduća predsjednica, ne otkriva karte kad je u pitanju njen sastav, u Briselu se spekuliše da bi iz naziva odjeljenja koje se bavi susjedstvom mogao ispasti dio koji se odnosi na proširenje.

Brisel strahuje od novog "migrantskog talasa" iz Libije

BERLIN - Evropska Unija strahuje da bi više od 300.000 ljudi moglo uskoro da napusti Libiju i krene preko Sredozemnog mora u slučaju daljeg pogoršanja situacije u toj sjevernoafričkoj državi, prenosi evropski portal "Bazfid".

EU protiv bezuslovnog poziva Rusiji za G7

BRISEL - Evropska unija je protiv toga da se Rusiji uputi bezuslovni poziv da se ponovo pridruži razgovorima lidera G7, rekao je danas visoki evropski zvaničnik.

Najčitanije