Evropski parlament

EP: Najveća izlaznost u posljednjih 20 godina

BRISEL - Na teritoriji 27 država članca EU, bez Velike Britanije, na evropske izbore izašlo je oko 51 odsto birača, čime je postignuta najviša izlaznost birača na izbore za EP u poslednjih 20 godina, objavljeno je u Briselu.

Njemačka: Blok Merkelove u padu, ali sa najvećom podrškom

BERLIN - Prvi rezultati izlaznih anketa sa izbora za EP u Njemačkoj, ukazuju da je vladajući blok njemačke kancelarke Angele Merkel CDU/CSU, iako u značajnom padu, osvojio najveću podršku od 28 posto glasova.

Zatvorena birališta u Hrvatskoj, HDZ-u najviše mandata

ZAGREB, - U Hrvatskoj su zatvorena birališta na izborima za Evropski parlament, na kojima je, prema izlaznim anketama, vladajući HDZ osvojio četiri mandata, a SDP tri.

Kurcova stranka najvjerovatniji pobjednik evropskih izbora u Austriji

BEČ - Narodna partija Austrije (OVP) kancelara Sebastijana Kurca najvjerovatnije je jasni pobjednik današnjih izbora za Evropski parlament u Austriji, pokazuje prognoza trenda objavljena po zatvaranju glasačkih mjesta.

Izbori za Evropski parlament: U Hrvatskoj i BiH veća izlaznost nego 2014.

ZAGREB - U Hrvatskoj je na izborima za Evropski parlament do 16.30 časova glasalo 21,31 odsto birača, a kada je riječ o glasanju izvan njenih granica najveći odziv je u BiH, objavila je Državna izborna komisija.

Izlaznost na evropskim izborima veća nego 2014. godine

BRISEL - Izlaznost na izborima za Evropski parlament, koji su ušli u posljednji, četvrti dan, kada glasa većina zemalja članica Evropske unije, djeluje da je u porastu u nekim od najvećih država EU.

Gdje Hrvati u BiH mogu glasati za članove Evropskog parlamenta?

ZAGREB – Hrvati koji žive u BiH moći će danas glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u BiH na izborima za članove u Evropskom parlamentu iz ove države.

Počeli evropski izbori u Hrvatskoj

Hrvatska danas, po treći put, bira svoje poslanike u Evropski parlament. Ima pravo da ih izabere 12 na mandat od pet godina, biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a glasa se do 19 sati.

Danas posljednji dan izbora za Evropski parlament

BRISEL - Desetine miliona Evropljana glasaće danas u 21 zemlji posljednjeg dana izbora za Evropski parlament.

Od danas glasanje za Evropski parlament

BRISEL - U EU danas počinju izbori za Evropski parlament koji će trajati do 26. maja.

Najčitanije