Folklor

Evropska društva i radionice s Biljom Krstić

BANJALUKA - Festival folklora "Banjaluka folk fest 2018" biće otvoren u nedjelju s početkom u 11 časova u koncertnoj sali Muzičke škole "Vlado Milošević", a organizator festivala Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava" do 10. juna najavljuje bogat program, u kojem izdvaja i radionice sa Biljom Krstić.

KUD iz Švajcarske pobjednik Evropske smotre srpskog folklora dijaspore

BANJALUKA - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Vuk Stefanović Karadžić" iz švajcarskog Roršaha pobjednik je 23. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, održane u Banjaluci.

Kastelom odjekivao narodni melos

BANJALUKA - Učesnici 23. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba iz regiona banjalučkoj publici na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel tokom dva dana su predstavili šarenilo narodnih igara, nošnje i melos, donesene iz 14 zemalja Evrope.

Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu

BANJLUKA - U Banjaluci će danas početi Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu.

Počeo Međunarodni festival folklora

VIŠEGRAD - U Višegradu je otvoren Međunarodni festival foklora koji je okupio KUD-ove iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, te veliki broj ljubitelja folklora.

Hiljade folkloraša na Kastelu

BANJALUKA- Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, koja počinje danas na tvrđavi Kastel u Banjaluci, do nedjelje 20. maja okupiće između 65 i 70 kulturnoumjetničkih društava s oko 4.000 članova, iz 14 evropskih zemalja.

Na Evropskoj smotri učestvuje 4.000 folkloraša iz 14 zemalja

BANJALUKA - U Banjaluci će od 18. do 20. maja biti održana 23. Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, na kojoj će učestvovati između 65 i 70 kulturno-umjetničkih društava iz 14 evropskih zemalja sa oko 4.000 članova.

Banjalučki Kastel će okupirati 3.500 folkloraša

BANJALUKA - Veliki dvodnevni kulturni događaj, 23. Evropska smotra srpskih folklora dijaspore i Srba iz regiona, na kojem će učestvovati oko 60 kulturno-umjetničkih društava, biće održan na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel od 18. do 20. maja.

Hiljade srpskih folkloraša iz dijaspore u maju u Banjaluci

BANJALUKA - Savez srpskih udrženja Njemačke i Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Piskavica" biće organizatori i domaćini 23. "Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu", koja će biti održana od 18. do 20. maja u Banjaluci.

U kolu stotine čuvara tradicije

TREBINJE - Grad na Trebišnjici proteklog vikenda ugostio je više od 350 učesnika, veterana folklora, koji su na prvom ovogodišnjem susretu folklornih ansambala "Koj' za kola ajd' u kolo, a ko nije nek ne ide" nastupili u 14 ansambala iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Najčitanije