Fond

Uplaćeno pola miliona KM doprinosa za 916 radnika koji su ostali bez posla

BIJELJINA - Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, izvršena je uplata 534.769 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Karcinom vodeći uzrok invalidnosti

BIJELJINA - Karcinom je vodeći uzročnik nastanka invalidnosti, i sa duševnim i kardiovaskularnim oboljenjima zbirno čini čak oko 70 odsto uzroka nastanka trajne invalidnosti, odnosno gubitka radne sposobnosti, saopšteno je iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske.

Besplatna dva nova lijeka za oboljele od karcinoma

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS počeo je da finansira dva nova savremena lijeka generičkih naziva atezolizumab i ribociklib za oboljele od karcinoma mokraćnog mjehura, pluća i dojke, a primjenjuju se kada liječenje citostaticima ne daje rezultate.

Broj nedostajućih podataka o plati smanjen za 48.000

BIJELJINA - Dobrim odzivom poslodavaca i njihovom saradnjom sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Repubike Srpske broj nedostajućih podataka o plati smanjen je za gotovo 48.000, saopšteno je iz ovog fonda.

Sutra isplata materinskog i dječijeg dodatka

BIJELJINA - U Republici Srpskoj sutra će početi redovna isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za jun, a u petak, 5. jula, i isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

Sa računa Fonda zdravstvenog osiguranja nezakonito skinuto 1,7 miliona KM

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci poništio je nezakonito rješenje o izvršenju banjalučkog Osnovnog suda po kojem je Fondu zdravstvenog osiguranja RS nezakonito skinuto sa računa oko 1,7 miliona KM za kupovinu poslovnog prostora Fonda u Trebinju, iako je Fond podnio krivične prijave protiv prodavca ovog prostora zbog neispunjenja kupoprodajnog ugovora i na takav način svjesno obmanuo javnu instituciju Srpske koja u ime svojih osiguranika troši javna sredstva.

Zbog povećanog broja penzionera sve više pritiska na fondove

SARAJEVO - Broj penzionera u BiH, prema podacima entitetskih zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, posljednjih pet godina povećan je za više od 50.000.

Penzioni fond u Norveškoj ne investira u alkohol i klađenje

Najveći penzioni fond u Norveškoj objavio je danas da više neće investirati u dionice kompanija koje profitiraju od alkohola i klađenja i prodaje udeo u poznatim firmama, poput Carlsberga i Williama Hilla.

Objavljen spisak poslodavaca koji nisu uvezali radni staž zaposlenima

​BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske objavio je na zvaničnoj internet stranici spisak 37.889 uplatilaca doprinosa za koje poslodavci nisu predali 262.135 podataka o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine.

Fond solidarnosti u ovoj godini za liječenje djece odobrio 409.000 KM

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u ovoj godini finansirao je liječenje i dijagnostiku za 39-oro djece u inostranstvu za šta je izdvojeno oko 409.000 KM.

Najčitanije