Huawei

Huawei priprema još jedan telefon srednjeg segmenta

Huawei je u aprilu predstavio Y5 (2019), a izgleda da će kineska kompanija uskoro objaviti sličan telefon. Neimenovani Huawei telefon, sa brojem modela AMN-AL10, se pojavio na TENAA sertifikaciji sa specifikacijama i fotografijama.

Huawei Nova 5T će imati 5.5-inčni ekran

Huawei Nova 5T telefon se pojavio u Google Enterprise direktorijumu.

Huawei započeo 6G istraživanja

5G je bio "izvor nemira" za Huawei. Američka vlada, zabrinuta da bi Huawei mogao da napravi propust u bezbjednosti u 5G i drugim komunikacionim infrastrukturama, vršila je pritisak na vlade širom svijeta da ne upotrebljavaju opremu kineskog giganta. Budući da je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljen od mainstream-a, Huawei je sada počeo da istražuje sljedeću generaciju mobilnog interneta.

Huawei pomagao vladama u špijuniranju?

PEKING - Tehničari kompanije Huawei teshnologies pomogli su u najmanje dva slučaja vladama Ugande i Zambije u špijuniranju političkih protivnika, piše "Wall street journal".

Huawei zbog zabrane SAD-a pokreće sopstvene mape

PEKING - Kompanija "Huavej" pokrenuće sopstvene usluge mapa u oktobru, što je još jedna mjera kojom pokušava da izađe na kraj sa zabranama vlade SAD u korišćenju "Google mapa" na svojim uređajima u inostranstvu.

Huawei predstavio operativni sistem Harmony

PEKING - Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je danas operativni sistem Harmony nakon što je Google potvrdio da ovom proizvođaču više neće pružati podršku za Android zbog restrikcija koje su uvele vlasti SAD.

Sankcije Huaweiju ne mogu ništa, porasla prodaja telefona

PEKING - Kineska kompanija Huawei uspjela je da poveća prodaju telefona bez obzira na to što je globalno tržište u opadanju, ali i uprkos višejesečnim američkim sankcijama.

Šta se desi ako savitljivi telefon savijete na pogrešnu stranu?

Otprilike u vrijeme kada su Samsung i Huawei počeli da se "preganjaju" ko će prvi da predstavi telefon sa ekranom na preklop, jedna takav model je već bio pušten u prodaju.

Huawei otpustio više od dvije trećine zaposlenih u Americi

SANTA KLARA/HONGKONG - Huawei tehnolodžiz otpustio je više od dvije trećine od ukupno 850 zaposlenih u svojoj istraživačkoj podružnici Futureway technology u SAD.

Huawei tajno izgradio bežični internet u Sjevernoj Koreji?

Kineska tehnološka kompanija Huawei u tajnosti je pomagala Sjevernoj Koreji da izgradi i održava komercijalnu mrežu bežičnog interneta, objavio je Washington post.

Najčitanije