Huawei

Berlin neće isključiti Huawei iz 5G mobilnih mreža

Njemačka je saopštila da neće isključiti kinesku kompaniju Huawei iz svojih 5G mobilnih mreža, jer želi da stvori ravnopravan teren za prodavce.

Huawei povećao prodaju uprkos sankcijama

PEKING - Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je podatak o povećanju prodaje uprkos američkim sankcijama koje ugrožavaju njegov segment pametnih telefona i mrežne opreme.

Potvrđeno kad stiže Huawei Enjoy 10

Ranije ovog mjeseca, dojavljivač @evleaks je objavio fotografiju dolazećeg Huawei Enjoy 10 telefona. Isti uređaj se takođe pojavio i na TENAA sertifikaciji, a sada je Huawei zvanično objavio da će Huawei Enjoy 10 biti predstavljan 19. oktobra.

Huawei Mate 20 Pro počeo da dobija Android 10

Iako Huawei trenutno ima problema sa Mate 30 Pro telefonom i Google servisima, Mate 20 Pro je još uvijek aktuelan i uređaj je spreman da dobije najnovije Android ažuriranje.

Olakšanje za Huawei - SAD izdale dozvole za pojedine firme

Sjedinjene Američke Države uskoro će izdati dozvole nekim svojim firmama da prodaju neke proizvode kineskoj kompaniji Huawei Technologies, objavio je The New York Times pozivajući se na dobro upućene izvore.

"Huawei" na servere instalira ruski operativni sistem

"Huawei" će na svoje servere instalirati ruski sistem "ALT Linuks", osmišljen da konkuriše američkom "Intelu".

Huawei predstavio novi telefon Mate 30

Huawei je predstavio danas novu seriju pametnih telefona Mate 30 kao konkurenciju Aple novom IPhonu 11, uz napomenu da su kineski uređaji kompaktniji, da su im kamere superiornije, a ekrani svjetliji.

Huawei spreman da proda 5G tehnologiju kupcu sa Zapada

Osnivač Huawei technologies Ren Zengfej izjavio je da je spreman da podijeli kompanijsku 5G tehnologiju sa potencijalnim zapadnim kupcima. Prema njegovim riječima, to bi pomoglo da se izjednače uslovi na globalnom tržištu telekomunikacija.

Huawei predstavio 5G telefonski čip

Kompanija Huawei predstavila je danas novi telefonski čip "kirin 990", koji predstavlja prvo zaokruženo 5G rješenje za mobilne telefone, uoči lansiranja svog novog najboljeg pametnog telefona "mejt 30".

Velika Britanija: Odluka o dozvoli za "Huawei" na jesen

Velika Britanija će na jesen donijeti odluku o tome da li će dozvoliti da se telekomunikaciona oprema kineskog proizvođača "Huawei" koristi u 5G mrežama, izjavila je danas ministar za digitalne tehnologije Niki Morgan.

Najčitanije