Izbjeglička kriza

U hladnjači kod Čapljine pronađena da migranta

ČAPLJINA - Dva migranta pronađena su juče u hladnjači na području Čapljine, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Na području BiH više od 7.000 migranata, skoro trećina van kampova

SARAJEVO - Na području Bosne i Hercegovine nalazi se više od 7.000 migranata iz različitih zemalja. U prihvatnim centrima je oko 5.000, a van kampova oko 2.200.

Posljednja grupa migranata izmještena iz Vučjaka

SARAJEVO - Izmještanje migranata iz kampa Vučjak završeno je u večernjim satima u utorak.

Migranti iz Vučjaka u ponedjeljak se prebacuju u kasarnu Blažuj

SARAJEVO - Transport migranata iz kampa Vučjak u kasarnu Blažuj kod Sarajeva počinje u ponedjeljak. Dogovoreno je ovo na jutrošnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i premijera USK Mustafe Ružnića.

Migranti preskaču ogradu na granici Srbije i Mađarske, objavljen snimak

Mađarska policija objavila je snimke migranata koji preskaču ogradu na granici ove zemlje sa Srbijom.

Mještani Blažuja upozoravaju: Dovedete li migrante, sve ćemo blokirati

SARAJEVO - Najava da će u kasarni u Blažuju, nedaleko od Sarajeva, uskoro biti formiran novi migrantski centar u koji će biti dovezeni stanovnici neuslovnog kampa Vučjak kod Bihaća, uplašila je brojne stanovnike ovog mjesta.

Uhapšen zbog sumnje da je taksijem prevozio migrante iz BiH u Hrvatsku

ZAGREB - U Policijskoj stanici Knin je završeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim za protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Migrante će smjestiti u kasarne u Sarajevu i Tuzli

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, rekao je da su za migrante obezbijeđene dvije nove lokacije u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu.

Kamp "Vučjak" neće biti zatvoren

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, rekao je u petak da prihvatni kamp "Vučjak" i dalje ostaje i tim je demantovao informacije koje su objavili pojedini mediji da će u narednih sedam dana doći do zatvaranja prihvatnog kampa, te da će oko 800 migranata koji borave tamo, biti prebačeni u druge prihvatne centre.

"Naseljavanja migranata u Lipu će dovesti do iseljavanja Srba"

ISTOČNI DRVAR - Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da ova opština podržava Srbe u Federaciji BiH (FBiH) u namjeri da spriječe da srpsko selo Lipa kod Bihaća postane migrantski centar, ocjenjujući da bi prebacivanje migranata na ovo područje dovelo do iseljavanja Srba, što je nekima izgleda cilj.

Najčitanije