Izbori

Lokalni izbori u Mostaru nakon 12 godina?

​STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava donio je još jednu presudu protiv BiH, koja u narednih šest mjeseci mora izmijeniti Izborni zakon i omogućiti da se održe lokalni izbori u Mostaru, u kojem se posljednji put glasalo 2008. godine.

Britanski laburisti će podržati izbore

LONDON - Lider britanskih opozicionih laburista Džeremi Korbin rekao je danas svom najvišem timu savjetnika za politiku da je ispunjen uslov stranke da podrži nove izbore.

Evropski sud donio presudu protiv BiH zbog neodržavanja izbora u Mostaru

SREAZBUR - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu po tužbi Mostarke Irme Baralije protiv države Bosne i Hercegovine zbog neodržavanja izbora u Mostaru.

Lokalni izbori koštaće devet miliona maraka

SARAJEVO, BANJALUKA - Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, koji bi trebalo da budu održani u oktobru iduće godine, koštaće oko devet miliona KM, s tim da će malo više od pola tog novca obezbijediti lokalne zajednice u BiH.

Brojači glasova u Prištini obučeni kao da se bore protiv zaraze

PRIŠTINA - Kosovska Centralna izborna komisija počela je verifikaciju glasačkih listića pristiglih iz centralne Srbije.

Vanredni parlamentarni izbori 12. aprila u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev saopštio je nakon sastanka sa predsjednikom Stevom Pendarovskim i predstavnicima opozicije da će vanredni parlamentarni izbori biti raspisani za 12. april.

Ahmeti: Izbori najbolje rješenje, ne treba tražiti krivca

SKOPLJE - Lider vladajuće albanske stranke u Sjevernoj Makedoniji, Demokratske unije za integraciju (DUI), Ali Ahmeti, izjavio je večeras u Skoplju da su prevremeni izbori najbolje rješenje, nakon što nije dobijen datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Stranka Pravo i pravda pobjednik izbora u Poljskoj

VARŠAVA - Vladajuća poljska stranka Pravo i pravda (PiS) pobjednik je današnjih parlamentarnih izbora sa osvojenih 43,6 odsto glasova, rezultati su izlaznih anketa.

Parlamentarni izbori u Poljskoj

VARŠAVA - U Poljskoj se danas održavaju parlamentarni izbori, na kojima vladajuća stranka Pravo i pravda (PiS) ima najviše izgleda za pobjedu.

Dvojica Srba, privedeni na dan izbora na Kosovu, brane se sa slobode

KOSOVSKA MITROVICA - Dvojica Srba iz Sjeverne Mitrovice, Uglješa Živulov i Tomica Vakić, koje je Kosovska policija privela u nedelju na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, braniće se sa slobode.

Najčitanije