Kina

Rat za čipove: Novi sukob Amerike i Kine mogao bi da uništi najveće svjetske kompanije

Između Amerike i Kine izbio je novi sukob, zbog prodaje američkih čipova kineskom „Huaveju“, a jedni drugima prijete pravim ekonomskim ratom u kom bi mogle da budu uništene neke od najvećih svjetskih kompanija.

Indija premašila Kinu po broju zaraženih virusom korona

NJU DELHI - U Indiji je broj zaraženih virusom korona porastao na 85.940, čime je premašen broj zaraženih u Kini, gdje se virus korona prvi put pojavio.

Počelo testiranje svih 11 miliona stanovnika Vuhana

VUHAN - U Vuhanu je danas počelo testiranje svih 11 miliona stanovnika, a prvi građani stajali su više od sat vremena u redu na kiši.

Zoo vrt u Kalgariju vraća dvije pande Kini

Zoološki vrt u kanadskom gradu Kalgariju, odlučio je da vrati dvije džinovske pande Kini jer nema dovoljno bambusa koji je osnovna hrana ovim simpatičnim biljojedima, izvijestio je CNN.

Kompleksna situacija u kineskom Ðilinu, uvode restriktivne mjere

ŠANGAJ - Kineski grad Ðilin na sjeveroistoku zemlje uvodi nove restriktivne mjere kada je riječ o putovanju kako bi se suzbila epidemija virusa korona pošto je prethodnog dana potvrđeno šest novih slučajeva zaraze.

Rojters: U Vuhanu testiranje nukleinskih kiselina građana

PEKING - U gradu Vuhanu, svojevremeno središtu epidemije korona virusa u Kini, biće sprovedeno desetodnevno masovno testiranje nukleinskih kiselina stanovništva.

Pompeo: Loše kada Kina i Sjeverna Koreja kriju informacije

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo izdvojio je Kinu i Sjevernu Koreju kao zemlje u kojima se događaju "loše stvari" pošto vlasti stanovništvu uskraćuju informacije.

Nova žarišta u Kini i Južnoj Koreji razlog za zabrinutost?

PEKING, SEUL - Nova žarišta virusa korona u Kini i Južnoj Koreji zabrinjavaju zbog očigledne sposobnosti virusa da nastavi da se neprimijećeno širi.

Kina reformiše sistem za kontrolu i prevenciju bolesti

PEKING - Kina će reformisati svoj sistem za kontrolu i prevenciju bolesti kako bi se izborila sa slabostima, koje je razotkrila pandemija virusa korona, izjavio je danas visoko pozicionirani kineski zdravstveni zvaničnik.

Kineski svemirski brod se vratio na zemlju

PEKING - Prototip novog kineskog svemirskog broda "uspješno se spustio" danas nakon povratka iz orbite, saopštila je kineska agencija za svemriske letove, što je značajan korak u ambicioznom planu Pekinga da izgradi stalnu svemirsku stanicu i pošalje astronaute na Mjesec.

Najčitanije