Mjesec

Na oglas milijardera za put na Mjesec javilo se 20.000 žena

Nakon što je japanski milijarder Jusaku Maezava objavio oglas da traži ženu koja će s njim putovati na Mjesec, stiglo je više od 20.000 prijava.

Milijarder dao oglas: "Tražim ženu za put do Mjeseca"

​Milijarder Jusaku Maezava dao je oglas u kom traži ženu koja bi sa njim pošla na svemirsko putovanje.

U petak u 18.08 počinje "pomračenje" Mjeseca, kraj u 22.12

U petak uveče iz Evroazije i većeg dijela Afrike moći će da se prati cijeli tok Mjesečevog prolaska kroz Zemljinu polusjenku.

Indija najavila novi pokušaj slijetanja na Mjesec

Indija je najavila da će još jednom pokušati slijetanje na Mjesec i to nakon prošlogodišnjeg neuspjelog pokušaja slijetanja na Zemljin prirodni satelit.

Sunce formiralo vatreni prsten oko Mjeseca

U dijelovima Bliskog istoka i Azije hiljade ljudi danas su posmatrale rijetki prirodni fenomen solarnog pomračenja prilikom kojeg Sunce formira vatreni prsten oko Mjeseca.

Rusi i Japanci prave robota koji će raditi na Mjesecu

Ruska kompanija Android Tehnolodži i japanski startap GITAI planiraju da naprave robota koji će funkcionisati na površini mjeseca, rekao je izvršni direktor ruske kompanije Jevgeni Dudorov za TAS S.

Površinu Saturnovog mjeseca kreirale sile koje su oblikovale Zemlju

Naučnici su objavili kako najveći Saturnov mjesec ima mnoga jezera, planina i dina, a njegova je površina kreirana mnogim istim silama koje su oblikovale Zemlju.

Ruski robot Fedor sljedeći "osvajač" Mjeseca?

Ruski humanoidni robot, poznat pod imenom FEDOR ili Skybot F850, mogao bi u skoroj budućnosti da dobije zanimljivu ulogu u ponovnom osvajanju Mjeseca.

Bugari od Amerike žele F-35 i put na Mjesec

SOFIJA - Avioni F-35, ukidanje viza, investicije i put na Mjesec - potencijalne su teme razgovora tokom posjete bugarskog premijera Bojka Borisova Americi, izjavio je bivši ministar inostranih poslova Solomon Pasi bugarskoj nacionalnoj televiziji (BNT).

Bliži se porođaj: Šta očekivati u posljednjim mjesecima trudnoće

Kod nekih žena u posljednjim mjesecima trudnoće se javlja umor i razdražljivost. Ali, nakon toga dolazi dan kada će se sve riješiti, a nakon toga slijedi period beskrajnog uživanja u materinstvu!

Najčitanije