Povratnici

Sudbina povratnika Dragana i Zehre ogledalo BiH

JAJCE - Bračni par Dragan i Zehre Majstorović poslije dvije decenije izbjeglištva vratili su se u rodne Bravnice, udaljene samo četiri kilometra od centra Jajca, ali ih je dočekala propala kuća bez struje i vode, te neimaština, odnosno svi oni problemi koji muče i mještane tog dijela sela u kojem je njihovo ognjište.

Povratnicima u Lušci Palanci obnavljaju puteve i crkvu

SANSKI MOST - Za sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, osigurano je 200.000 maraka, potvrdio je Faris Hasanbegović, načelnik ove općine.

Za povratnička naselja 2,25 miliona maraka

BIJELJINA - Za realizaciju infrastrukturnih projekata u mjestima u kojima žive povratnici i raseljene osobe, te elektrifikaciju povratničkih domova u BiH biće uloženo 2,25 miliona KM.

Porodica Brkan razvila biznis u Ravnom: Bolji život zahvaljujući škripavcu

RAVNO - Porodica Brkan je razvila biznis na tradicionalnoj proizvodnji sira škripavca na starom porodičnom ognjištu u selu Slavogostići, smještenom na području opštine Ravno.

46 povratnika sa stranih ratišta

SARAJEVO - U prošloj godini u BiH se vratilo 46 osoba sa stranih ratišta, od kojih je 20 procesuirano, a zadnjih 14 mjeseci nije zabilježen nijedan slučaj odlaska, što je izuzetan napredak, rekao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nakon razgovora sa visokom delegacijom EU, predvođenem koordinatorom za borbu protiv terorizma Žilom de Keršovim.

Najčitanije