Povratnici

Povratnik u Rogatici sam sebi pisao prijetnje i zapalio golf

ROGATICA - Policija je Tužilaštvu prijavila Ermina Pavicu (29) iz Rogatice zbog sumnje da je sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio golf 2 i šupu, a onda prijavio da iza toga stoji nepoznati napadač.

Po treći put u rogatičkim selima stradala imovina povratnika

ROGATICA - U posljednjih desetak dana u rogatičkim selima po treći put je stradala imovina povratnika.

Lukač: Povratnici iz ID bezbjednosna prijetnja BiH

SARAJEVO - Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač izjavio je danas u Sarajevu da značajnu bezbjednosnu prijetnju Bosni i Hercegovini predstavljaju radikalni islamisti koji se vraćaju u BiH nakon što su se borili u redovima terorističke organizacije Islamske države.

250 islamskih boraca vraća se s ratišta na Balkan, predstavljaju li opasnost?

LONDON - Portal The Balkan Insight u nedavnom članku izvještava o mogućim posljedicama povratka islamista iz područja zahvaćenih ratom na Balkan.

Sudbina povratnika Dragana i Zehre ogledalo BiH

JAJCE - Bračni par Dragan i Zehre Majstorović poslije dvije decenije izbjeglištva vratili su se u rodne Bravnice, udaljene samo četiri kilometra od centra Jajca, ali ih je dočekala propala kuća bez struje i vode, te neimaština, odnosno svi oni problemi koji muče i mještane tog dijela sela u kojem je njihovo ognjište.

Povratnicima u Lušci Palanci obnavljaju puteve i crkvu

SANSKI MOST - Za sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, osigurano je 200.000 maraka, potvrdio je Faris Hasanbegović, načelnik ove općine.

Za povratnička naselja 2,25 miliona maraka

BIJELJINA - Za realizaciju infrastrukturnih projekata u mjestima u kojima žive povratnici i raseljene osobe, te elektrifikaciju povratničkih domova u BiH biće uloženo 2,25 miliona KM.

Porodica Brkan razvila biznis u Ravnom: Bolji život zahvaljujući škripavcu

RAVNO - Porodica Brkan je razvila biznis na tradicionalnoj proizvodnji sira škripavca na starom porodičnom ognjištu u selu Slavogostići, smještenom na području opštine Ravno.

46 povratnika sa stranih ratišta

SARAJEVO - U prošloj godini u BiH se vratilo 46 osoba sa stranih ratišta, od kojih je 20 procesuirano, a zadnjih 14 mjeseci nije zabilježen nijedan slučaj odlaska, što je izuzetan napredak, rekao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nakon razgovora sa visokom delegacijom EU, predvođenem koordinatorom za borbu protiv terorizma Žilom de Keršovim.

Najčitanije