Ratko Mladić

Darko Mladić: Moj otac je živ, čuo sam se s njim

Na vijest da je umro Ratko Mladić njegov sin Darko Mladić rekao je da je ta vijest lažna i da se on čuo s ocem 45 minuta prije objavljivanja ovog fejknjuza.

Turković: Nemam Twitter profil, ništa nije tačno

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković demantovala je da je na "Twitteru" objavila da je preminuo nekadašnji načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) general Ratko Mladić, istakavši da uopšte nema otvoren profil na toj društvenoj mreži.

O žalbama na presudu Mladiću u martu naredne godine

HAG - Apelaciono vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu odredilo je da će saslušanje po žalbama na presudu Ratku Mladiću biti održano 17. i 18. marta 2020. godine, saopšteno je iz sjedišta Mehanizma.

Rusija spremna da liječi teško bolesnog Mladića

BEOGRAD - Rusija je spremna da preduzme sve mjere bezbjednosti i da liječi bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića kojem je potrebna medicinska pomoć jer je teško bolestan u haškom pritvoru, izjavio je zamjenik predstavnika Rusije u Savjetu bezbjednosti UN Genadij Kuzmin.

Oglasio se Ratko Mladić iz Haga poslije posjete "grobara"

U danu kada je Partizan igrao meč sa AZ Alkmarom, stotinak „grobara“ našlo se ispred pritvorske jedinice u Ševeningenu i pjesmom i skandiranjem pozdravilo generala Ratka Mladića, koji je po nepravosnažnoj prvostepenoj presudi Haškog tribunala osuđen na doživotnu robiju, a žalbeni postupak je u toku.

Detalji hapšenja Mladića: Jedan strah ga tjerao da se neprestano krije

BEOGRAD - Vladimir Vukčević je 13 godina bio srpski tužilac za ratne zločine, a u ekskluzivnoj ispovijesti za Kurir je otkrio da je jedan od najdramatičnijih trenutaka u njegovom životu bilo hapšenje nekadašnjeg generala VRS Ratka Mladića, koji je godinama izbjegavao svoje progonitelje, uz pomoć jataka i ljudi iz vojske.

U Hagu rasprava o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

​HAG - Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove (MMKS) održana je statusna konferencija na suđenju Ratku Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS), na kojoj se raspravljalo o zdravstvenom stanju optuženog ali je taj dio konferencije bio zatvoren za javnost.

Na proljeće usmena rasprava o žalbama na Mladićevu presudu

HAG - Usmena rasprava o žalbama u procesu protiv nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića biće održana najranije idućeg proljeća, rečeno je u Hagu na statusnoj konferenciji Mehanizma, pravnog nasljednika Haškog tribunala.

Grafiti sa likom Ratka Mladića u Baru

BAR - Šablon grafiti sa likom Ratka Mladića pojavili su se na fasadama nekoliko zgrada u centru Bara.

Ratko Mladić prebačen u bolnicu

HAG - General Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gdje će mu zbog pogoršane zdravstvene situacije biti urađeni specijalistički pregledi, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Najčitanije