Ratko Mladić

Darko Mladić: Stanje generala veoma lose

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića veoma je loše, a srpski ljekari su ubijeđeni da ima neko malo unutrašnje krvarenje koje traje već duže vremena i da je to razlog zašto je hemoglobin u padu i u "crvenoj zoni", rekao je za Srnu njegov sin Darko Mladić.

Petronijević: Porodici mora biti odobren uvid u Mladićevo stanje

BEOGRAD - Beogradski advokat Goran Petronijević rekao je da Mehanizam za međunarodne krivične tribunale u Hagu nema pravo da krije od porodice zdravstveno stanje generala Ratka Mladića.

Do daljeg odgođena žalbena konferencija u slučaju protiv Mladića

HAG - Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) odgodio je danas do daljeg žalbenu konferenciju u slučaju protiv generala Ratka Mladića iz zabrinutosti zbog njegovog zdravstvenog stanja i zabrana putovanja uvedenih zbog pandemije virusa korona.

Darko Mladić: Sud prvi put priznao da se generalu pogoršalo stanje

HAG - Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji je nedavno imao operaciju polipa debelog crijeva, još pogoršalo zdravstveno stanje, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Odgođena statusna konferencija Mladiću

HAG - Apelaciono vijeće Haškog mehanizma odgodilo je statusnu konferenciju u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića do trenutka kada on bude u stanju da dođe u sudnicu sa svojim advokatom poslije ublažavanja restrikcija u vezi sa pandemijom virusa korona.

Omogućiti Mladiću komunikaciju sa braniocem tokom statusne konferencije

Međunarodni mehanizam za krivične sudove naredio je sekretaru Mehanizma Olufemiju Elijasu da omogući generalu Ratku Mladiću privilegovanu komunikaciju sa svojim braniocem prije i tokom statusne konferencije, koja bi trebalo da bude održana 29. maja.

Ivetić: Ljekari sumnjaju da general Mladić ima unutrašnje krvarenje

BEOGRAD - Dragan Ivetić, branilac generala Ratka Mladića, izjavio je da je Mladićeva odbrana zatražila od sekretarijata i Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu da general hitno bude prebačen u bolnicu zbog sumnje da ima unutrašnje krvarenje.

Novosti: Generalu nameću suđenje na daljinu

Generalu Ratku Mladiću u Hagu pokušavaju da nametnu nastavak suđenja putem video-linka, što je svojevrstan presedan i kršenje osnovnih prava na neposredno i pravično suđenje, pišu Večernje novosti.

Statusna konferencija generalu Mladiću 29. maja

HAG - Apelaciono vijeće Haškog mehanizma odlučilo je da statusna konferencija u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića bude održana 29. maja, saopšteno je danas iz Mehanizma.

Darko Mladić: Drastično pogoršana krvna slika generala

BEOGRAD - Postoje indicije da se krvna slika generala Ratka Mladića, koji je nedavno operisan u Hagu, drastično pogoršala, čak toliko da je možda i životno ugrožen, rekao je njegov sin Darko Mladić.

Najčitanije