Ratni zločin

"Presuda Islamoviću je sramna i predstavlja izrugivanje žrtvama"

BANJALUKA - Prvostepena presuda Suda BiH kojom je nekadašnji pripadnik HVO-a Alminko Islamović osuđen na 14 mjeseci zatvora za zločine nad Srbima u Brodu 1992. godine sramna je i predstavlja čisto izrugivanje sa srpskim žrtavama rata i njihovim porodicama, navodi predsjednik republičkog Udruženja žena žrtava rata Božica Živković Rajilić.

Islamoviću 14 mjeseci zatvora za zločine nad Srbima u Brodu

SARAJEVO - Sud BiH danas je prvostepenom presudom osudio bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Alminka Islamovića na 14 mjeseci za zločine nad srpskim civilima u Brodu 1992. godine.

Potvrđena drugostepena presuda Tonču Rajiću

SARAJEVO - Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH potvrdilo je drugostepenu presudu Tonču Rajiću kojom je osuđen na dvije godine zatvora zbog ratnog zločina nad civilima u avgustu 1992. godine na području opštine Čapljina.

SIPA u Banjaluci uhapsila Duška Suvaru zbog zločina nad Bošnjacima

BANJALUKA - Po nalogu Tužilaštva BiH, u Banjaluci je uhapšen Duško Suvara (48), osumnjičeni za ratne zločine nad Bošnjacima na području Glamoča 1992. godine.

Počelo suđenje Ramizu Drekoviću za zločine u Kalinoviku

SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je suđenje bivšem komandantu Četvrtog korpusa bivše Armije BiH Ramizu Drekoviću za zločine nad srpskim civilima u Kalinoviku u proljeće 1995. godine, a tužilaštvo ističe da će saslušati 47 svjedoka i četiri vještaka, te iznijeti iskaz preminulog svjedoka i obimnu materijalnu dokumentaciju.

Određen pritvor Milenku Gojgoloviću osumnjičenom za ratni zločin

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva Milenku Gojgoloviću, saopšteno je danas iz Suda.

Mehmeti saslušan u svojstvu osumnjičenog za ratni zločin

PRIŠTINA - Nazif Mehmeti, bivši načelnik vojne policije takozvane OVK, u operativnoj zoni Lapa, saslušan je kao osumnjičeni za počinjene ratne zločine tokom sukoba na KiM.

Podignuta optužnica za zločine nad Hrvatima kod Viteza

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv osam komandanata i pripadnika bivše Armije BiH koja ih tereti za ubistvo 12 vojnika HVO i dvije žene u Križančevom Selu kod Viteza 1993. godine.

Mustafa: Svjedočio sam kao osumnjičeni svjedok

HAG - Bivši komandant takozvane OVK, Rustem Mustafa, izjavio je sinoć nakon ispitivanja u Kancelariji specijalnog tužioca u Hagu, da je bio ispitivan "kao osumnjičeni svjedok".

U Hagu nastavljeno saslušanje Rustema Mustafe

PRIŠTINA - Saslušanje Rustema Mustafe, bivšeg komandanta takozvane OVK za područje Podujeva, nastavljeno je u utorak u Hagu pred Specijalnim tužilaštvom, rekao je njegov advokata Arijan Koci.

Najčitanije