Ratni zločin

Enveru Buzi 12 godina zbog zločina nad Hrvatima

SARAJEVO - Sud BiH osudio je Envera Buzu na 12 godina zatvora zbog zločina nad civilima hrvatske nacionalnosti u septembru 1993. godine u Uzdolu kod Prozora.

Masakr nad 81 srpskim civilom pod lupom dva tužilaštva

JAJCE, BANJALUKA - Iako se danas navršavaju 24 godine od stravičnog zločina u Bravnicama, kod Jajca, kada je ubijen 81 srpski civil, uključujući i starce i djecu, za taj masakr još niko nije odgovarao.

Bivša pripadnica OVK dobila poziv iz Haga

PRIŠTINA - Bivša poslanica Demokratske partije Kosova, Safete Haderđonaj, potvrdila je da je pozvana na saslušanje u Specijalni sud, sa sjedištem u Hagu.

UN: SAD, Britanija i Francuska možda saučesnici u zločinima u Jemenu

ŽENEVA - Amerika, Velika Britanija i Francuska možda su saučesnici u ratnim zločinima počinjenim u Jemenu, jer su naoružavali i pružali obavještajne podatke i logistiku koaliciji predvođenom Saudijskom Arabijom kojom su u sklopu ratne taktike izgladnjivani civili, saopšteno je danas iz UN.

Haradinajev komšija: Lično sam vidio kako Ramuš ubija

BEOGRAD - Prvi komšija Ramuša Haradinaja Ram Jolaj izjavio je da je lično vidio kako Haradinaj likvidira srpskog policajca zbog čega su mu Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on morao da pobjegne sa Kosova i Metohije.

Alminku Islamoviću kazna preinačena na tri godine zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Alminka Islamovića na tri godine zatvora za zločine nad srpskim civilima u tadašnjem Bosanskom Brodu 1992. godine, koji je prvostepeno bio usuđen na 14 mjeseci zatvorske kazne.

Morini ukinut pritvor i oduzet pasoš

SKOPLJE - Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je pritvor Tomoru Morini, prenosi portal "Plus info".

Makedonski mediji: Morina neće biti izručen Srbiji

SKOPLJE - Skoplje neće izručiti bivšeg pripadnika tzv. OVK Tomora Morinu srpskim vlastima, tvrdi skopski portal "Alsat", na albanskom jeziku.

Petronijević: Haradinaj će odgovarati ako SAD to budu željele

BEOGRAD - Advokat Goran Petronijević ocijenio je da će jedan od lidera terorističke OVK Ramuš Haradinaj, protiv kojeg postoje dokazi za zločine, biti procesuiran pred Sudom za ratne zločine u Hagu, ako to odluči američka administracija.

"Postoje novi dokazi za Haradinajeve zločine za koje mu nije suđeno"

PRIŠTINA - "Postoje novi dokazi protiv premijera u ostavci privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja za zločine za koje mu se nije sudilo".

Najčitanije