Sirija

Rusija: Primirje u Siriji prekršeno 19 puta

IDLIB - Rusija je u prethodna 24 sata registrovala 19 slučajeva kršenja primirja u Siriji saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Stupilo na snagu primirje u Idlibu

ANKARA, MOSKVA - Na području linije kontakta u zoni deeskalacije u sirijskom Idlibu zaustavljene su sve vojne aktivnosti, odnosno na snagu je stupilo primirje, u skladu sa dogovorom koji je postignut u Moskvi na sastanku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana i Rusije Vladimira Putina.

Oružje proizvedeno na Zapadu otkriveno u skladištu u Alepu

ALEPO - Sirijski vojnici otkrili su veliko skladište s oružjem i municijom raznog porijekla, uključujući one koje su proizvele zapadne zemlje, blizu grada Kafr Džuma u provinciji Alepo.

Asad otkrio naredni cilj sirijske vojske

DAMASK - Predsjednik Sirije izjavio je da je naredni cilj sirijske vojske, nakon što se Idlib oslobodi od terorista, proces oslobođenja istočnih regiona zemlje.

Asad: Ne znam šta smo skrivili Turskoj?

Sirija nije počinila nikakve neprijateljske akcije protiv Turske, sadašnje nesuglasice između dvije države su nelogične, izjavio je sirijski lider Bašar Asad.

Erdoan očekuje da će primirje u Idlibu biti proglašeno sutra

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je kako očekuje da će u sirijskoj provinciji Idlib biti proglašeno primirje nakon njegovog sutrašnjeg sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Kremlj se nada dogovoru sa Erdoanom o Siriji

MOSKVA - Kremlj se nada da će ruski predsednik Vladimir Putin i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan sutra na sastanku u Moskvi uspjeti da postignu dogovor o setu mjera za rješavanje krize u sirijskoj provinciji Idlib.

Putin i Erdoan o Siriji, važan politički pokušaj da se riješi kriza

ANKARA - Planirani razgovori o situaciji u Idlibu između predsjednika Turske Redžepa Tajupa Erdoana i ruskog predsjednika Vladimira Putina izuzetno su važan politički pokušaj da se riješi krizna situacija u Siriji, smatraju turski analitičari, prenosi Tass.

Rusija optužuje Tursku: Ne ispunjavaju obaveze u okviru sporazuma o Idlibu

MOSKVA - Rusija je optužila Tursku da ne ispunjava svoje obaveze u okviru sporazuma o formiranju demilitarizovane zone u sirijskoj pokrajini Idlib, javila je ruska novinska agencija RIA, pozivajući se na komentare iz ruskog Ministarstva odbrane.

Rusija šalje još jedan ratni brod u Siriju, Turska dodatne PVO sisteme

ANKARA - Ruska mornarica poslala je četvrti ratni brod na mediteransku obalu Sirije, izvestili su u ponedeljak osmatrači brodova.

Najčitanije