Srđan Rajčević

Rajčević: Pojasniću probleme reakreditacije dva javna univerziteta

BEOGRAD - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević najavio je da će na ministarskoj konferenciji Platforme zapadnog Balkana za obrazovanje i obuke, koja se održava u Beogradu, pojasniti predstavnicima Evropske komisije stavove Srpske u vezi sa političkim problemima koji su se pojavili u procesu reakreditacije njena dva javna univerziteta.

Rajčević: Važno digitalno povezivanje matice i dijaspore

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas u Banjaluci da je digitalna komunikacija sve više zastupljena i da je zato veoma značajno digitalno povezivanje matice i dijaspore.

Rajčević: Javni univerziteti smatraju se reakreditovanim

BANJALUKA - - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da budući studenti nemaju razloga za zabrinutost, jer se oba javna univerziteta u Srpskoj smatraju reakreditovanim, te kao takvi se i u ovom tenutku nalaze u registru akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH.

Rajčević: Forum dijaspore prilika za uspostavljanje čvršćih kontakata

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da će sutrašnji Forum dijaspore u Banjaluci biti prilika za uspostavljanje čvršćih kontakata sa našim ljudima u rasijanju koji će rezultirati privlačenjem stranih investicija i boljim zastupanjem interesa Srpske u inostranstvu.

Rajčeviću uručena Povelja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da u ovoj eri modernog, digitalnog doba, snaga države ne zavisi od oružane sile kojom raspolaže, nego od broja visokoobrazovanih ljudi i kvaliteta visokoškolskih ustanova.

Rajčević: Razvijati informaciono-komunikacionu tehnologiju

​JAHORINA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da Srpska ima veliku šansu za razvoj u oblasti informaciono-komunikacione tehnologije, nauke i istraživanja i da treba da iskoristi prednosti koje ima, a da će Vlada to podržati.

Rajčević: Prekvalifikacijom, te spajanjem nauke i privrede do ekonomskog napretka

JAHORINA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da je resorno ministarstvo pokrenulo program prekvalifikacije radne snage za potrebe domaćih kompanija koje se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama, te da paralelno radi i na spajanju naučnoistraživačke zajednice i privrede.

Rajčević: Veliki izazovi pred resorom visokog obrazovanja

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da su pred resorom visokog obrazovanja veliki izazovi, koji će da unaprijede stanje u ovom sektoru.

Rajčević pisao Evropskoj Komisiji zbog opstrukcije akreditacije javnih univerziteta u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđan Rajčević, pisao je Evropskoj Komisiji povodom opstrukcije reakreditacije dva javna univerziteta u Srpskoj.

Rajčević: Za izgradnju studentskog doma u Lukavici dva miliona KM

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je Srni da uskoro kreću procedure za izgradnju novog studentskog doma u Lukavici, za šta je Vlada Srpske u okviru tekućeg budžeta izdvojila dva miliona KM.

Najčitanije