Srđan Rajčević

Halilović opstruiše akreditaciju univerziteta u RS

BANJALUKA - Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH odbila je da, za razliku od Univerziteta u Zenici, u državni registar upiše, odnosno akredituje univerzitete u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Rajčević na originalan način obilježio 100 dana rada svog ministarstva

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske na originalan način je obilježilo svojih prvih 100 dana!

Rajčević: Nagradni budžet za najbolju tehnološku inovaciju 38.000 KM

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević najavio je danas početak trinaestog Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju /TNTI/ za čiji nagradni fond je Ministarstvo obezbijedilo 38.000 KM.

Rajčević: Za realizaciju sedam prioritetnih projekata 6.650.000 KM

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da je Vlada Srpske danas usvojila informaciju o realizaciji sedam prioritetnih projekata od koji se dva odnose na naučnotehnološki razvoj i pet na oblast digitalizacije, za šta će biti izdvojeno 6.650.000 KM.

Otvoren 18. međunarodni simpozijum "Infoteh-Jahorina"

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević danas je otvorio 18. Međunarodni simpozijum "Infoteh-Jahorina", čiji je organizator Elektrotehnički fakultet (ETF) Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rajčević: Važni memorandumi o saradnji u digitalizaciji i stipendiranju mladih

Danas potpisani memorandumi o saradnji u naučno-tehničkom razvoju i digitalizaciji, te o stipendiranju mladih talenata iz Republike Srpske i Srbije vrlo su važni dokumenti i daju dovoljan pravni okvir za nastavak ranije započete saradnje, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević: Halilovićev stav poguban za sistem visokog obrazovanja

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević ocijenio je da stav direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u BiH Envera Halilovića o akreditovanju visokoškolskih ustanova neće donijeti ništa dobro sistemu visokog obrazovanja ne samo u Srpskoj, nego u čitavoj BiH.

Rajčević: Neprihvatljiv prenos nadležnosti na nivo BiH

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas da Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u BiH posredstvom svog direktora Envera Halilovića nastoji prenijeti ustavne nadležnosti entiteta u oblasti akreditovanja visokoškolskih ustanova na nivo BiH, što je za Srpsku neprihvatljivo.

Rajčević: Ministarstvo će izdavati digitalne elektronske sertifikate

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će resorno ministarstvo izdavati kvalifikovane digitalne elektronske sertfikate, koji će biti zapravo svačija digitalna lična karta.

Krajnji rok za stare studente akademska 2019/2020 godina

BANJALUKA – Za studente koji studiraju po starom programu, odnosno po Zakonu o univerzitetu, najvjerovatnije će doći do produženja roka za okončanje studijskih ciklusa do akademske 2019/2020 godine, poručeno je danas nakon sastanka Srđana Rajčevića, ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS i predstavnika starih studenata.

Najčitanije