Sud BiH

Dodik danas otvara pitanje Komšićeve odgovornosti

SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član, Milorad Dodik, otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsjedavajućeg Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava.

Nović o odluci suda: Dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović (SNSD) ocijenio je da je posljednja odluka Ustavnog suda BiH, kojom je osporen Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka.

Vulin: Ide se na potpuno razvlašćivanje Republike Srpske

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je očigledno da se ide na potpuno razvlašćivanje Republike Srpske i kršenje Dejtonskog sporazuma.

Stevandić: Uskoro predlažemo zakon o Ustavnom sudu BiH

BANJALUKA - Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić izjavio je danas da će predstavnici Republike Srpske uskoro u parlamentu BiH predložiti zakon o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Čović: Vrijeme da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da ova stranka podržava pristup da državljani BiH moraju biti u svim institucijama izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti, pa i u Ustavnom sudu BiH, te da je došlo vrijeme da strane sudije moraju otići iz te pravosudne institucije.

Ko su članovi Ustavnog suda BiH?

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine čini devet sudija, od kojih šest sudija biraju parlamenti entiteta (Predstavnički dom Federacije Bosne i Hercegovine bira četiri, a Narodna skupština Republike Srpske dva), a preostalu trojicu bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, nakon konsultacija sa Predsjedništvom BiH.

"Dodik apsolutno u pravu po pitanju najnovije odluke Ustavnog suda BiH"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio apsolutno u pravu kada je rekao da najnovija odluka Ustavnog suda BiH u vezi s poljoprivrednim zemljištem u Republici Srpskoj nije fer.

Bratić: Svi u pravosuđu su pod uticajem politike

BANJALUKA - Svi u pravosuđu su pod uticajem politike, kako u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, tako i u Ustavnom sudu BiH, kazao je Senad Bratić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Počele konsultacije Čubrilovića i Cvijanovićeve s liderima stranaka

BANJALUKA - U Banjaluci su danas počele konsultacije koje je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao s predsjednicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj povodom održavanja posebne sjednice parlamenta na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH.

"Ustavni sud BiH redovno donosi odluke protiv srpskog naroda"

SARAJEVO - Ustavni sud BiH redovno i kontinuirano donosi odluke koje su u srži protiv interesa i volje srpskog naroda i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH (FBiH), saopštio je Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH.

Najčitanije