Sud BiH

Prijetnje glavnom tužiocu Gordani Tadić i članovima VSTS

SARAJEVO - Nepoznati muškarac uputio je danas telefonske prijetnje da će baciti bombu i pobiti sve u Tužilaštvu BiH i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH, te napasti glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Janjiću ukinuta prvostepena presuda i određen novi pretres

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu i odredilo ponovno održavanje pretresa u predmetu protiv Dragana Janjića, optuženog za zločin protiv čovječnosti 1992. godine na području Foče.

Ocjenjivanje sudija kost u grlu Sudu BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Sud BiH podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH jer smatra da je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH nezakonito usvojio kriterijume za ocjenjivanje rada sudija i predsjednika Suda u toj instituciji.

Jovan Lukić osuđen zbog utaje poreza

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je krivim Jovana Lukića za poresku utaju ili prevaru i izrekao mu kaznu zatvora od šest mjeseci, kao i novčanu od 5.000 KM, saopšteno je danas iz ove institucije.

Vržina svjedočila o zločinima nad Srbima u Bosanskom Petrovcu

​SARAJEVO - Na suđenju generalu Atifu Dudakoviću i još 15 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije R BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, svjedok Tužilaštva BiH Daliborka Vržina rekla je da je od komšinice saznala da je njena tetka Bosiljka Vržina 15. septembra 1995. pronađena mrtva u stanu u Bosanskom Petrovcu.

"Nezavisne" saznaju: Presudom Elfeti Veseli Sud BiH čuva Orića

SARAJEVO, BANJALUKA - Presuda Elfeti Veseli za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine je sramno mala i Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na visinu te presude, ali i na oslobađajuću presudu Sakibu Haliloviću, komandantu Diverzantskog voda, koji je posmatrao ubistvo dječaka i propupustio da kazni Veselijevu.

Protiv BiH godišnje više od 800 tužbi u Strazburu

BANJALUKA, STRAZBUR - Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu se, na godišnjem nivou, protiv BiH podnese od 800 do 1.000 tužbi.

Narodna skupština RS zaprimila odluku Ustvanog suda BiH o danu RS

BANJALUKA - U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je zvanično zaprimljena odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja zahtjev dijela delegata jednog kluba u Vijeću naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana 2. stav 1. Zakona o Danu Republike Srpske.

Ahmetspahiću tri godine zatvora za terorizam

Državni sud osudio je Muniba Ahmetspahića na tri godine zatvora za ratovanje u Siriji, nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivnje koji je potpisao sa Tužilaštvom BiH.

Počelo suđenje Dudakoviću, pročitana optužnica

​SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i 16 bivših pripadnika tog korpusa.

Najčitanije