Trebinje

Miris i ukus Trebinja, grada sunca, platana i dobrog vina

Na jugu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u dolini hercegovačkog krša, podno planine Leotar, smjestila se mala, ali izrazito ljupka varoš - grad Trebinje.

Bombe zaustavile potragu za čovječjom ribicom

TREBINJE - Bombe i različita minsko-eksplozivna sredstva, za koja se ne zna da li su zaostali iz proteklog rata ili datiraju odranije, zaustavila su istraživanje estavele (podzemne uske pećine) u trebinjskom selu Dračevu, koja je registrovana kao jedno od mogućih staništva endemskog vodozemca čovječje ribice.

Od eksplozije poginuli otac i sin

TREBINJE - Ranko Đurica (51) iz sela Hatelji u Berkovićima i njegov maloljetni petnaestogodišnji sin smrtno su stradali od eksplozije koja se desila u blizini njihove kuće.

Novcem za lice sa posebnim potrebama kupila klimu

TREBINJE - Žena iz Trebinja koju je lokalni Centar za socijalni rad angažovao na njegovanju lica sa posebnim potrebama, zloupotrijebila je novac u vrijednosti od 2.100 maraka, namijenjen ovom licu, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Požar kod Trebinja se proširio, vjetar otežava gašenje

TREBINJE - Požar na području Kličanja kod Trebinja, tokom noći se proširio i požarna linija jutros je duga i nekoliko kilometara, rekao je pripadnik trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice, Neđo Ćuk.

Zmiju našla u frižideru

TREBINJE - Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva!

Poskupjela struja za industrijske proizvođače u Srpskoj

TREBINJE - Direktor Direkcije za snabdjevanje električnom energijom u Elektorprivredi Republike Srpske Dalibor Šipovac rekao je da je povećana cijena električne energije za industrijske proizvođače, ali da je cijena za domaćinstva ostala nepromijenjena.

Dva požara izbila u okolini Trebinja

TREBINJE - Dva požara buknula su na području Trebinja - u selima Mrkonjići i Kličanj, a vatrogasci su na terenu, rekao je Srni komandir trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Spaso Rosić.

Dodik u Trebinju povodom slave grada

TREBINJE - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovao je večeras u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju prazničnom večernjem bogosluženju, kao i svečanoj litiji povodom Preobraženja - slave grada Trebinja.

Trebinje proslavilo slavu grada: U razvoju se ne smije stati

TREBINJE - Grad Trebinje je, i pored poteškoća, u posljednjih godinu dana doživjelo značajan probražaj, oslanjajući se na pripremljene strategije razvoja turizma, kulture, sporta, kao i na privatne biznismene koji ulažu u ovaj grad.

Najčitanije