Trgovinski rat

Tramp sprema nove carine na kinesku robu?

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa planira da u narednim danima objavi nove carine na kinesku robu u vrijednosti od čak 200 milijardi dolara.

Francuski ministar: Trgovinski rat je stvarnost

PARIZ - Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izjavio je da je trgovinski rat stvarnost i da EU ne može pregovarati o sporazumu o slobodnoj trgovini sa Amerikom, dok Vašington ne povuče svoje carine na čelik i aluminijum.

Nijemci upozoravaju: SAD same sebe ugrožavaju carinama

BERLIN - Njemačke industrijske grupacije upozorile su danas da Amerika sama sebe ugrožava carinama koje je uvela ili prijete da će uvesti.

Napetost između Kine i SAD oborila cijene na Vol Stritu

Na Vol Stritu su u petak cijene dionica blago pale jer je tržište pod pritiskom trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine, dok mu podršku pružaju bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati kompanija.

Evropska komisija uvodi zaštitne mjere nakon američkih tarifa

BRISEL - Evropska komisija najavila je danas mjere zaštite nakon što su SAD uvele carinu na uvoz čelika.

Evropske kvote gase radna mjesta u BiH?

SARAJEVO, BANJALUKA - Uvođenje kvota od strane EU na čelik i aluminijum značajno će uzdrmati BiH, a već sada je izvjesno da bi, ukoliko te mjere ostanu na snazi, hiljade radnika mogle ostati bez posla.

Trgovinski rat još uvijek ne pogađa Njemačku

FRANKFURT -- Njemački izvoz je porastao u maju 2018. godine za 1,8 odsto u odnosu na april.

DW: SAD krenule u najveći trgovinski rat u istoriji

BRLIN - Uvođenjem carina na proizvode iz SAD, Peking je odgovorio na prethodno uvođenje američkih carina na kineske proizvode.

Peskov o "trgovinskom ratu": Rusija će zaštititi svoje interese

MOSKVA - Rusija je spremna da zaštiti svoje interese u trgovinskom sporu SAD i Kine, koji može da pogodi određene sektore svjetske ekonomije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Oscilacija azijskih berzi na početku "trgovinskog rata"

PEKING - Nakon početka američko-kineskog trgovinskog rata, na berzama Azije MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, danas je u minusu dodatnih 0,1 odsto, odnosno pao je na najniži nivo u posljednjih devet mjeseci.

Najčitanije