Univerzitet u banjaluci

Mnogi fakulteti u RS nisu ni približno ispunili kvote: Za učitelje samo 18 prijava

BANJALUKA - Sudeći prema broju maturanata koji su se prijavili za polaganje prijemnog ispita u prvom roku, koji će biti 2. jula, na dva javna univerziteta u RS mjesta u naredna dva konkursna roka će ostati na skoro svim fakultetima, a na određenim studijima zainteresovanost je drastično opala.

Uspješno završen uvodni kurs kineskog jezika

BANJALUKA - Prva grupa od stotinjak polaznika uspješno je završila uvodni kurs kineskog jezika, organizovan od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci tokom juna 2018.

"Poljubac referent" ostaje u studentskoj službi

BANJALUKA - Velimir Balaban, poznat po aferi "poljubac referent", prema potvrdi Univerziteta u Banjaluci, nakon izrečene disciplinske mjere i povratka sa bolovanja ostaće na starom radnom mjestu u studentskoj službi Tehnološkog fakulteta u Banjaluci.

Gajanin: Univerzitet da bude pouzdan partner privredi

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci, sa više od 20.000 studenata, treba da postane pouzdan partner privredi, te da sa jasno definisanim potrebama privrednih subjekata radi na stimulisanju studenata za upis deficitarnih zanimanja, navodi rektor Radoslav Gajanin.

Raspisan konkurs za rektora Univerziteta u Banjaluci

BANJALUKA - Konkurs za rektora Univerziteta u Banjaluci raspisan je u srijedu, potvrđeno je u Rektoratu ove visokoobrazovne institucije.

Praksa za 34 studenta u banjalučkim preduzećima i ustanovama

BANJALUKA - Protokolom o studentskoj praksi predviđeno je da 34 studenta u ovoj akademskoj godini volontiraju ili stažiraju u Gradskoj upravi ili gradskim ustanovama i preduzećima, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Konfučijev institut u Banjaluci pružaće mogućnost usavršavanja u Kini

BANJALUKA - Na Konfučijevom institutu, koji će uskoro biti otvoren u okviru Univerziteta u Banjaluci, studenti će imati priliku da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika i steknu nova znanja koja će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada, rekla je Srni direktor Instituta Ljiljana Stević.

Sanacija "studenjaka": Oko 70 soba biće useljivo za par dana, ubacuju se dodatni kreveti

BANJALUKA - Oko 70 soba u prvom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji je pretrpio štetu u nevremenu, biće osposobljeno za nekoliko dana kako bi se studenti mogli useliti i pohađati nastavu, koja počinje u ponedjeljak.

Banjalučki Univerzitet dobija Konfučijev institut

KSIAN - Vršiocu dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslavu Gajaninu danas je u gradu Ksian u kineskoj pokrajini Šansi na konferenciji Konfučijevih instituta uručena plaketa novoosnovanog Konfučijevog instituta u Banjaluci, koji se na ovaj način pridružio porodici od 525 ovih instituta u 146 zemalja širom svijeta.

Univerzitet u Banjaluci zapošljava 30 novih asistenata

BANJALUKA - Na sjednici Senata Univerziteta u Banjaluci raspravljalo se o 30 tačaka, a jedna od njih su bili zahtjevi studenata koji su izneseni prilikom ranijeg protesta, pa je tako najavljeno zapošljavanje novih asistenata.

Najčitanije