Vašington

Vašington neće da prizemlji avione "Boing 737 maks"

VAŠINGTON - Američka Federalna uprava za vazdušni saobraćaj /FAA/ saopštila je da neće suspendovati "boing 737 maks" uprkos rastućem pritisku senatora i sindikata nakon pada aviona ovog tipa u Etiopiji ki pogibije 157 putnika i članova posade.

U Vašingtonu proglašeno vanredno stanje zbog boginja

SIJETL - Guverner američke države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje zbog velikog broja oboljelih od malih boginja.

Rusija reagovala na američki razarač u Crnom moru

MOSKVA - Član Savjeta Federacije Rusije Aleksej Puškov smatra da uplovljavanje američkog razarača "Donald Kuk" u Crno more nema nikakve veze sa osiguranjem bezbjednosti SAD.

Moskva odbacila nove optužbe iz Vašingtona

MOSKVA - Rusija je odbacila danas zvanični izvještaj u SAD o miješanju Moskve u američke predsjedničke izbore 2016. godine i naglasila da nisu predstavljeni nikakvi dokazi za optužbe.

Vašington prijeti Moskvi brodovima i novim sankcijama

SAD ne isključuju uvođenje novih sankcija Rusiji zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, izjavio je specijalni predstavnik Stejt departmenta za Ukrajinu Kurt Volker.

Vašington vodi rat protiv pacova

Američka prijestonica Vašington suočava se sa navalom sivih pacova, izazvanom blagom zimom i rastom stanovništva.

Kovčeg Džordža Buša starijeg stigao u Vašington

VAŠINGTON - Kovčeg sa posmrtnim ostacima bivšeg američkog predsjednika Džordža Buša Starijeg stigao je juče u Vašington, gdje će se građani i zvaničnici oprostiti od 41. predsjednika SAD.

"Sječa" 15 ambasadora: Branko Nešković budući ambasador u Vašingtonu?

SARAJEVO - Harisu Hrli, dosadašnjem ambasadoru BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, istekao je mandat, a Predsjedništvo BiH na sutrašnjoj sjednici trebalo bi na tu poziciju imenovati Branka Neškovića, dosadašnjeg ambasadora BiH u Velikoj Britaniji, saznaje „Dnevni avaz“.

Denzelu Vašingtonu nagrada AFI za životno djelo

Američki filmski institut (AFI) saopštio da će naredne godine na gala večeri glumcu Denzelu Vašingtonu dodijeliti nagradu za životno djelo.

Hamneijev savjetnik: Tramp i Pompeo samo da sanjaju o sastanku

TEHERAN - Ali Akbar Velajati, glavni savjetnik iranskog Vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, izjavio je danas da ponuda Vašingtona za sastanak s iranskim liderima, uključujući Hamneija, nikada neće biti prihvaćena.

Najčitanije