Aerodrom Sarajevo

Sarajevski aerodrom: Zbog magle otkazana tri današnja leta

SARAJEVO - S obzirom da su juče poslijepodne otkazani svi letovi zbog guste magle, među njima i letovi Austrian Airlinesa iz Beča, te Croatia Airlinesa iz Zagreba, samim tim i jutrošnji letovi ovih aviokompanija, za Zagreb i Beč su otkazani. Od ostalih današnjih letova, samo aviokompanija Wataniya Airways je otkazala let za Kuwait City, dok druge aviokompanije nisu najavile kašnjenja ili otkazivanja letova - kazala je za "Avaz" Sanja Bagarić-Arnaut, portparol Sarajevskog aerodroma.

Magla otkazuje letove u Sarajevo

SARAJEVO - Gusta magla koja se u poslijepodnevnim satima nadvila iznad glavnog grada BiH Sarajeva onemogućila je nekoliko aviona da slete na sarajevski aerodrom.

Sarajevski aerodrom i dalje jedan od rijetkih u regiji koji ne radi 24 časa

SARAJEVO - Sarajevski aerodrom jedan je od rijetkih u regiji koji ne radi 24 sata, što prouzrokuje poteškoće aviokompanijama prilikom kašnjenja noćnih letova te radnicima koji se moraju zadržavati na poslu nakon radnog vremena. Neograničeno radno vrijeme, saznajemo, zahtijevalo bi više radnika i veću potražnju aviokompanija.

Hapšenje na Sarajevskom aerodromu: Sa marihuanom u gaćama htio ući u avion

SARAJEVO - Policajci su na Aerodromu Sarajevo uhapsila G.T. (28), nakon što je u njegovom donjem vešu pronađena marihuana, teška 4,72 grama.

Kako se sa bh. aerodroma letjelo prije rata

SARAJEVO - Vazdušni saobraćaj u BiH nikada nije bio razvijeniji. Čak i u predratnom "zlatnom dobu" broj putnika bio je znatno manji nego danas.

Aerodrom u Sarajevu nakratko evakuisan zbog sumnjive kese

SARAJEVO - Zgrada međunarodnog aerodroma u Sarajevu evakuisana je zbog sumnjive kese ostavljene u prizemlju aerodroma, ali se ispostavilo da u njoj nema ništa sporno.

Avion se sudario sa pticom na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO - Let Ostijen erlajnsa, za Beč, koji je danas u 7.40 sati trebalo da poleti sa sarajevskog aerodroma, otkazan je zbog sudara letjelice sa pticom.

Mirsad Kandić isporučen Americi: Saradnik terorista krio se u BiH

SARAJEVO - Mirsad Kandić (36), rodom iz Peći na Kosmetu, za kojim su vlasti SAD zbog sumnje u umiješanost u terorističke aktivnosti bezuspješno tragale godinama, danas je isporučen Americi, pošto je u junu uhapšen u Sarajevu, nakon što se, vjeruje se, u BiH krio od januara.

Rus priveden čim mu je istekao pritvor

BIJELJINA - Inspektori Službe za poslove sa strancima priveli su juče ruskog državljanina Magomeda Isakova, koji se dovodi u vezu s terorizmom, a zanimljivo je da mu je istog dana istekao ekstradicioni pritvor, u kojem je bio nakon što je uhapšen proljetos.

Uspješno riješena talačka kriza na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO - Pokazna vježba - simulacija rješavanja talačke krize "Brzi odgovor 2017" održana je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Najčitanije