Automobili

Produžen program za kupovinu električnih automobila

BERLIN - Vlada Njemačke produžila je sistem podsticaja za kupovinu električnih automobila za 18 mjeseci, do kraja 2020. godine

Kojim automobilskim brendovima kupci najviše vjeruju?

AMCI (Truster Automotive Brand Study) analizirao je u koje automobilske brendove kupci imaju najviše povjerenja.

Livnjak Mate Rimac postao najbogatiji Hrvat

Mediji iz susjedne Hrvatske prenijeli su informaciju kako je nakon ulaska ''Hyundaija'' i ''Kije'' u ''Rimac automobile'', Livnjak Mate Rimac postao najbogatiji čovjek u Hrvatskoj.

Pao kradljivac skupocjenih automobila nakon pet godina bjekstva

BANJALUKA – Dragoslav Tomić (49) iz Mrkonjić Grada, za kojim su bile raspisane potjernice zbog više teških krađa, a koji se dovodi i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području Banjaluke, uhapšen je juče, saznajemo u Policijskoj upravi Banjaluka.

Koliko je u Jugoslaviji moralo da se radi za kupovinu automobila?

Mnogi se danas s nostalgijom prisećaju minulih vremena i bivše države, čak i kad su automobili u pitanju.

Zabrana benzinaca i dizelaša u Amsterdamu od 2030. godine

Automobili i motocikli koji koriste benzin i dizel biće zabranjeni u Amsterdamu od 2030. godine u cilju prečišćavanja vazduha u gradu.

Raste uvoz polovnih automobila u Hrvatsku

​ZAGREB - U prva tri mjeseca ove godine u Hrvatskoj je zabilježen pad prodaje automobila u odnosu na isti period godinu dana ranije, dok, s druge strane, uvoz polovnih automobila nezaustavljivo raste.

Električni automobili štetniji za životnu sredinu od dizel vozila

Njemačko istraživanje dovelo je u pitanje ekološku prihvatljivost električnih automobila. Naučnici su poslije nove analize ukazali da električna vozila pomažu klimi samo na papiru i da su, zapravo, gori za okolinu od dizel vozila.

Uvezao automobile vrijedne 210.000 KM i nezakonito ih prodao?

GRADIŠKA - Gradiška Policijska uprava podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca D.S. (38) iz Gradiške zbog sumnje da je nezakonito uvozio automobile iz zemalja zapadne Evrope i prodavao ih u BiH.

Leteći automobili bi mogli spasiti svijet od klimatskih promjena

Brojne kompanije, uključujući i Američku svemirsku agenciju (NASA) pokušavaju razviti leteće automobile u nadi da će proizvesti vozilo budućnosti, što može biti dio odgovora koji će pomoći u suzbijanju klimatskih promjena, navodi se u novom istraživanju.

Najčitanije