Avganistan

Krvavo vjenčanje u Kabulu: Ubijeno 63 svatova, više od 180 ranjenih

KABUL - Najmanje 63 osobe su ubijene, a 182 je ranjeno sinoć u napadu bombaša samoubice na svadbi u Kabulu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

Eksplozija u Avganistanu, poginulo najmanje 18 putnika iz autobusa

KABUL - Najmanje 18 ljudi, uključujući žene i djecu, poginulo je kada je autobus naišao na bombu postavljenu pored puta u zapadnoj avganistanskoj provinciji Farha, saopštila je policija te provincije.

NATO i avganistanske snage ubili više civila nego talibani i ID

KABUL - Avganistanske i NATO snage ubili su više civila nego talibani i ostali militanti u prvoj polovini 2019. godine, saopštila je u novom izvještaju misija UN u Avganistanu.

Napad na hrvatske vojnike naredio čovjek za čiju glavu SAD nude pet miliona?

Naredbu za napad u Kabulu, nakon kojeg je poginuo hrvatski vojnik Josip Briški (27) izdao je Siradžudin Hakani, kako navodi "24sata", jedan od najopasnijih terorista, a samim time i jedan od najopasnijih ljudi na svijetu.

Ovo je hrvatski vojnik ubijen u Avganistanu: Nedavno se oženio i dobio dijete

ZAGREB - Hrvatski vojnik Josip Briški (27), koji je poginuo nakon današnjeg napada talibana u Avganistanu, živio je u Sesvetama, a kako kaže njegov komšija, bio je marljiv i pošten momak.

Vojnici Oružanih snaga BiH u Avganistanu bezbjedni

SARAJEVO – Niko od pripadnika Oružanih snaga BiH nije bio izložen napadu koji se desio jutros u rejonu Kabula u Avganistanu, potvrđeno je redovnom linijom izvještavanja iz misije "Odlučna podrška".

Hrvatski vojnik preminuo nakon napada u Avganistanu

​Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta NATO misije podrške miru Resolute Support u Avganistanu preminuo je danas od zadobivenih teških povreda, saopšteno je iz hrvatskog ministarstva odbrane.

Tramp: Tražimo način za izlazak iz rata u Avganistanu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je tokom sastanka sa pakistanskim premijerom Imranom Kanom da SAD rade sa Islamabadom na pronalaženju načina za izlazak iz rata u Avganistanu.

Pripadnici OSBiH uspješno okončali mirovnu misiju u Avganistanu

ŽIVINICE - Ceremonija dočeka Pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz mirovne misije u Avganistanu upriličena je danas na lokaciji kasarne i aerodroma "Dubrave" Živinice.

Sukobi u Kabulu poslije eksplozije, 100 povrijeđenih

KABUL - Avganistanske bezbednosne snage sukobile su se danas sa naoružanim talibanima, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon što je kamion sa bombama eksplodirao u blizini Ministarstva odbrane, kada je povrijeđeno najmanje 100 osoba, među kojima i 35-oro dece, saopštili su zvaničnici.

Najčitanije