EU

EU produžila sankcije Rusiji zbog sukoba u Ukrajini

BRISEL - Evropska unija produžila je ekonomske sankcije protiv Rusije koje će isteći 31. januara 2020. godine, saopštio je u četvrtak Savjet Evrope.

Džonson: Ovo je najradikalniji govor kraljice u deceniji

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izneo je danas u parlamentu zakonodavni program svoje vlade, opisujući ga kao "najradikalniji govor kraljice u generaciji".

"Srbija i Zapadni Balkan u fokusu hrvatskog predsjedavanja EU"

BEOGRAD - Srbija i ostale zemlje Zapadnog Balkana biće u fokusu hrvatskog predsjedavanja Evropskom unijom, izjavio je danas odlazeći ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota i dodao da Hrvatska očekuje da Srbija sprovede reforme i ispuni sve obaveze iz pregovaračkog procesa.

Nova pravila za ulazak u EU: Čak i za jednu jabuku vraćaju sa granice

BEOGRAD - Ukoliko ste ovih dana krenuli put neke od zemalja Evropske unije, možda ćete u koloni stajati kraće nego inače.

Podržavaju ulaganja u zelene tehnologije u stambenom sektoru BiH

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija (EU) podržale su u posljednje dvije godine ulaganja u vrijednosti više od 15 milion EUR u zelene tehnologije u blizu 3.000 domaćinstava na zapadnom Balkanu kroz Program finansiranja zelene ekonomije zapadnog Balkana (WG GEFF).

Devet članica EU pripremilo novi prijedlog za BiH i Zapadni Balkan

BRISEL - Nakon francuskog prijedloga o proširenja Evropske unije, koji je odaslan nedavno u proceduru evropskih institucija, devet zemalja članica Unije Austrija, Češka Republika, Estonija, Italija, Letonija, Litvanija, Malta, Poljska i Slovenija sačinile su vlastiti prijedlog o procesu proširenja na BiH i Zapadni Balkan.

Srbija otvorila novo poglavlje u pregovorima sa EU

BRISEL - Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU.

Varheji: Radićemo na ubrzanju EU puta Srbije i regiona

BRISEL - Komesar za proširenje Oliver Varheji kaže da je otvaranje novog poglavlja pozitivan signal kako za Srbiju tako i za zemlje Zapadnog Balkana, ali i za politiku proširenja.

Srbija otvorila novo poglavlje u pregovorima sa EU

BRISEL - Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu večeras otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU.

Hrvati će godinu dana koristiti dvije valute

ZAGREB - Vlada i centralna banka u Hrvatskoj usklađuju paket ključnih mjera kojima će, u trenutku kada ova zemlja bude uvodila evro, objaviti rat zaokruživanju cijena.

Najčitanije