Evropski parlament

Kurcova stranka najvjerovatniji pobjednik evropskih izbora u Austriji

BEČ - Narodna partija Austrije (OVP) kancelara Sebastijana Kurca najvjerovatnije je jasni pobjednik današnjih izbora za Evropski parlament u Austriji, pokazuje prognoza trenda objavljena po zatvaranju glasačkih mjesta.

Izbori za Evropski parlament: U Hrvatskoj i BiH veća izlaznost nego 2014.

ZAGREB - U Hrvatskoj je na izborima za Evropski parlament do 16.30 časova glasalo 21,31 odsto birača, a kada je riječ o glasanju izvan njenih granica najveći odziv je u BiH, objavila je Državna izborna komisija.

Izlaznost na evropskim izborima veća nego 2014. godine

BRISEL - Izlaznost na izborima za Evropski parlament, koji su ušli u posljednji, četvrti dan, kada glasa većina zemalja članica Evropske unije, djeluje da je u porastu u nekim od najvećih država EU.

Gdje Hrvati u BiH mogu glasati za članove Evropskog parlamenta?

ZAGREB – Hrvati koji žive u BiH moći će danas glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u BiH na izborima za članove u Evropskom parlamentu iz ove države.

Počeli evropski izbori u Hrvatskoj

Hrvatska danas, po treći put, bira svoje poslanike u Evropski parlament. Ima pravo da ih izabere 12 na mandat od pet godina, biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a glasa se do 19 sati.

Danas posljednji dan izbora za Evropski parlament

BRISEL - Desetine miliona Evropljana glasaće danas u 21 zemlji posljednjeg dana izbora za Evropski parlament.

Od danas glasanje za Evropski parlament

BRISEL - U EU danas počinju izbori za Evropski parlament koji će trajati do 26. maja.

Pupovac: Hrvatska mora ispuniti obaveze prema Srbima

BANJALUKA - Hrvatska mora da ispuni obaveze koje je potpisala kao članica EU prema Srbima kojih danas u toj državi ima 4,5 odsto, kao i prema izbjeglim Srbima u Srbiji, Republici Srpskoj i trećim zemljama, izjavio je predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac.

Gdje Hrvati u BiH mogu glasati za članove Evropskog parlamenta

SARAJEVO – Izbori za članove Evropskog parlamenta iz Hrvatske održaće se u nedjelju 26. maja, a Hrvato koji žive u BiH moći će glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH.

U susret izborima: Šta je do sada postigao Evropski parlament

Glasači u svakoj zemlji Evropske unije izabraće novi saziv kontinentalnog parlamenta od 23. do 26. maja.

Najčitanije