Folklor

Jubilarna 65. sezona uspješna za KUD "Čajavec": Igrom i humanošću osvajali nagrade i srca

BANJALUKA - Iako je ovo bila prilično naporna godina, jer su sve selekcije bile angažovane, veoma sam zadovoljan sezonom iza nas. Uz sve to, ona je bila i jubilarna, kazao je Momčilo Vesović, direktor KUD "Čajavec" iz Banjaluke.

KUD-ovi iz Ljubljane i Banjaluke nastupili u Narodnom pozorištu RS

BANJALUKA - Kako se njeguje tradicija, folklor i kultura naroda i zemlje iz koje potičete najbolje su u utorak veče pokazali članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva (SKUD) "Mladost" iz Ljubljane, koji su nastupili u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

Počinje međunarodni festival folklora "Licidersko srce"

VIŠEGRAD - Međunarodni festival folklora "Licidersko srce" biće održan danas u Višegradu i okupiće 300 učesnika iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Poljske i Srbije.

"Smotra folklora" u Kozarskoj Dubici okupila 150 učesnika

U Kozarskoj Dubici održana je tradicionalna "Smotra folklora", koja je okupila oko 150 učesnika iz Srbije i Republike Srpske.

Festival folklora "Licidersko srce" 16. avgusta u Višegradu

Festival folklora "Licidersko srce" na kome će nastupiti oko 180 učesnika iz Kine, Poljske, Rumunije, Makedonije i Češke u Višegradu će biti održan 16. avgusta.

KUD "Čajavec" drugi na festivalu u Bugarskoj

SOFIJA - Reprezentativni ansambl narodnih igara i pjesama KUD-a "Čajavec" iz Banjaluke osvojio je drugo mjesto na 21. interkontinentalnom festivalu folklora "Vitosha 2017", koji je održan u Bugarskoj.

Banjalučki folkloraši putuju u Francusku

BANJALUKA - Kulturno-umjetničko društvo "Piskavica" iz Banjaluke će u periodu od 20. do 31. jula boraviti na turneji u Francuskoj, gdje će predstaviti tradiciju, folklor, ali i nošnje karakteristične za naše krajeve.

Igre i pjesme iz cijelog regiona na smotri folklora u Trebinju

Defileom učesnika, nakon koga uslijedili i njihovi nastupi u bašti Hotela Platani, u Trebinju je počela Četvrta međunarodna smotra veterana folklora, izvođačkih ansambala i pjevačkih grupa koja je okupila 28 folklornih ansambala, pjevačkih grupa i solista iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Nikolina Čato o "Dukatfestu": Festival koji je prepoznat u svijetu

Najljepše nošnje iz cijelog svijeta, duh kulture drugih naroda, igra koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i muzika koja pokreće samo su dio onoga što godinama krasi Internacionalni festival kulture "Dukatfest".

Najčitanije