Fond

Fond solidarnosti finansira i dodatne troškove liječenja djece u inostranstvu

BANJALUKA - JU Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja,stanja i povreda djece u inostranstvu saopštio je da će za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS koja je izazvana pandemijom virusa korona snositi ne samo troškove liječenja djece u inostranstvu, već i dodatne troškove.

FZO RS finansira kohlearne implantate za djecu s oštećenim sluhom

BANJALUKA - Fond zdravstenog osiguranja Republike Srpske počeo je da finansira kohlearne implantate za djecu sa oštećenim sluhom jer je izmjena Pravilnika o sadržaju, obimu i načinu ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu kojim je uvedeno ovo pravo, stupio na snagu, saopšteno je iz ovog fonda.

Preduzeća iz RS već počela da uplaćuju donacije u Fond solidarnosti

BANJALUKA - Preduzeća iz Republike Srpske već su počela sa uplatama na račun Fonda solidarnosti za posebne namjene iz kojeg će novac biti upotrijebljen za saniranje posljedica virusa korona.

Dodik: Minimalni budžet Fonda solidarnosti 500 miliona KM

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik očekuje da će Fond solidarnosti imati minimalni budžet od 500 miliona KM koji će sigurno biti dio prihoda iz budžeta Republike Srpske i drugih javnih računa.

Poslanici SPS: 20% plate za Fond solidarnosti

BANJALUKA - Poslanici Socijalističke partije Srpske doniraće 20% martovske plate u Fond solidarnosti Republike Srpske, saopšteno je iz ove partije.

Fond PIO aktivirao kol-centar "Ljekari savjetuju penzionere"

​Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske aktivirao je danas kol-centar za savjetovanje penzionera "Ljekari savjetuju penzionere", s ciljem pomoći penzionerima dok traje vanredna situacija, najavio je direktor Fonda Mladen Milić.

Besplatno zdravstveno osiguranje za građane Srpske produženo do 30. aprila

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske donio je odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane, osigurane i neosigurane, do 30. aprila ove godine. To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice, saoštili su iz FZO.

Fond PIO: Obustava rada sa strankama u službenim prostorijama

BANJALUKA - Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske obustavlja rad sa strankama u službenim prostorijama, odlučio je Štab za vanredne situacije Fonda.

Promjene u radu Fonda PIO zbog virusa korona

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske pozvao je danas stranke da se filijalama prioritetno obraćaju telefonom ili mejlom, radi smanjenja rizika od širenja virusa korona.

Kusturić: Fond zdravstva likvidan i stabilan

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske likvidan je i stabilan, a nema dugova prema zdravstvenim ustanovama, izjavio je direktor Fonda Dejan Kusturić.

Najčitanije