Fond

Fond solidarnosti finansirao liječenje i dijagnostiku za 86 djece

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansirao je u ovoj godini liječenje i dijagnostiku za 86 djece, navela je direktor ovog fonda Jasminka Vučković.

Rekordni otkup od kooperanata

TREBINJE - Agrarni fond koji djeluje pri Gradskoj upravi u Trebinju ostvario je rekordni otkup autohtonih hercegovačkih prizvoda od kooperanata, s kojima je ostvarena izuzetna saradnja.

Korporativni dug se sve više koristi za preuzimanje rizika

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je danas na rastući trend korištenja korporativnog duga za špekulativna finansijska ulaganja, što bi moglo da učini globalnu ekonomiju ranjivijom u narednoj krizi.

Počinje isplata novembarske penzije

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske saopštio je da isplata redovnog mjesečnog primanja za novembar 2019. godine počinje danas.

Uplaćena sredstva za liječenje Ivane Bjelogrlić u Francuskoj

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, oboljele od karcinoma bubrega, Fond solidarnosti RS je uplatio 295.249 evra, te bi ona do kraja iduće sedmice trebala da otputuje na liječenje u Francusku.

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja

BANJALUKA - Šef Poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić smatra da Garantni fond Republike Srpske nije ispunio očekivanja zbog kojeg je osnovan.

Najstariji penzioner Fonda PIO RS ima 107 godina

BANJALUKA - U evidencijama Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske trenutno je 29 korisnika prava na penziju koji imaju 100 i više godina života. Njih 23 ima prebivalište u Republici Srpskoj, a šest van Republike.

Fond PIO bilježi rekordnu naplatu, a rastu dugovi zdravstvenog sektora

BANJALUKA - Ukupna potraživanja Fonda PIO RS zaključno sa septembrom ove godine iznosila su 481.444.055 KM i ono što zabrinjava je i dalji rast dugovanja zdravstvenog sektora, koja su za godinu dana porasla sa 126.750.300 na 137.007.465 KM.

Fond solidarnosti spreman da pomogne djevojčici iz Istočnog Sarajeva

Javna ustanova Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu upoznat je sa slučajem liječenja trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva u inostranstvu, a prošle sedmice obavljen je i sastanak sa majkom djevojčice.

Raspisan konkurs za stipendije Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je danas konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Jelić" redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH, te visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2019/2020. godinu.

Najčitanije