Fond

Sa računa Fonda zdravstvenog osiguranja nezakonito skinuto 1,7 miliona KM

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci poništio je nezakonito rješenje o izvršenju banjalučkog Osnovnog suda po kojem je Fondu zdravstvenog osiguranja RS nezakonito skinuto sa računa oko 1,7 miliona KM za kupovinu poslovnog prostora Fonda u Trebinju, iako je Fond podnio krivične prijave protiv prodavca ovog prostora zbog neispunjenja kupoprodajnog ugovora i na takav način svjesno obmanuo javnu instituciju Srpske koja u ime svojih osiguranika troši javna sredstva.

Zbog povećanog broja penzionera sve više pritiska na fondove

SARAJEVO - Broj penzionera u BiH, prema podacima entitetskih zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, posljednjih pet godina povećan je za više od 50.000.

Penzioni fond u Norveškoj ne investira u alkohol i klađenje

Najveći penzioni fond u Norveškoj objavio je danas da više neće investirati u dionice kompanija koje profitiraju od alkohola i klađenja i prodaje udeo u poznatim firmama, poput Carlsberga i Williama Hilla.

Objavljen spisak poslodavaca koji nisu uvezali radni staž zaposlenima

​BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske objavio je na zvaničnoj internet stranici spisak 37.889 uplatilaca doprinosa za koje poslodavci nisu predali 262.135 podataka o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine.

Fond solidarnosti u ovoj godini za liječenje djece odobrio 409.000 KM

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u ovoj godini finansirao je liječenje i dijagnostiku za 39-oro djece u inostranstvu za šta je izdvojeno oko 409.000 KM.

Firme u stečaju ostale dužne 90 miliona KM za penzije

BANJALUKA – Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (FOND PIO) RS potraživao je na kraju prošle godine 90,6 miliona KM od firmi u stečaju, a dosadašnja iskustva su pokazala da je naplata duga od ovih firmi izuzetno mala.

17 miliona KM slilo se u nevidljivu reformu

SARAJEVO, BANJALUKA - Za reformu javne uprave u BiH, od osnivanja Fonda za reformu javne uprave u BiH 2007. godine, uplaćeno je više od 32 miliona maraka, a donatori i domaće vlasti isplatili su do sada više od 17 miliona maraka u ove svrhe, potvrđeno je "Nezavisnim" u Kancelariji koordinatora za reformu javne uprave, dok analitičari smatraju da reforma javne uprave u BiH i dalje nije na zavidnom nivou.

Potpisan memorandum o saradnji sa Dobrovoljnim penzijskim fondom

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić i direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Banjaluka Tomaž Završnik potpisali su danas u Banjaluci memorandum o razumijevanju i saradnji koji otvara mogućnosti za dodatno osiguranje radnika.

Odobrena 74 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u prošloj godini je odobrio 74 zahtjeva za liječenje 64 djece za šta je uplatio 1.541.972 KM, navodi se u izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana Fonda za 2018. koji je danas u Banjaluci usvojila Vlada Republike Srpske.

Rolan Garos povećao nagradni fond

Nagradni fond za ovogodišnje izdanje Rolan Garosa povećan je za osam odsto, na nešto više od 42 miliona evra, objavili su u četvrtak organizatori.

Najčitanije