Fond

Neutralisani negativni efekti povećanja plata

​BANJALUKA - Zbog povećanja neoporezivog dijela dohotka u Republici Srpskoj, a na osnovu kojeg je došlo do blagog rasta plata, za dva mjeseca ove godine po osnovu poreza na dohodak naplaćeno je 4,7 miliona maraka manje nego u istom periodu 2018. godine.

Službenica osumnjičena da je pronevjerila 196.000 evra Fonda PIO

Službenica filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Bačkoj Palanci uhapšena je zbog sumnje da je pronevjerila 23.144.945 dinara /oko 196.000 evra/ od penzija preminulih osoba, saopštio je MUP Srbije.

U Fondu PIO RS dnevno više od 100 zahtjeva za penziju

BANJALUKA - Za ostvarivanje prava na penziju i ponovno određivanje penzije u RS Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS dnevno (radni dani) zaprimi oko 103 zahtjeva i bilježi trend rasta iz godine u godinu.

Šeranić: Fond za dječiju zaštitu ostvario odlične rezultate

BIJELJINA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Bijeljini da je Javni fond za dječiju zaštitu Srpske u prošloj godini ostvario odlične rezultate.

Rekordni gubitak najvećeg penzionog fonda na svijetu

TOKIO - Japanski javni penzioni fond, najveći takav fond na svetu, zabilježio je rekordnih 14.800 milijardi jena (118,6 milijardi evra) gubitaka zbog pada na globalnim berzama u posljednjem kvartalu prošle godine, prenosi bizlife.rs.

Od zdravstvenog osiguranja u FBiH za Fond solidarnosti 10,2 %

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj u ponedjeljak u Sarajevu donijela Odluku o izdvajanju sredstava u fond solidarnosti Federacije BiH za 2019. godinu.

Vučković: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM

BANJALUKA - Na računu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu trenutno je na raspolaganju oko šest miliona KM, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković.

I roditelji uplaćuju dobrovoljno osiguranje za djecu da bi imala penziju

​BANJALUKA - Prema podacima Fonda penziono-invalidskog osiguranja (PIO) RS, iz godine u godinu se sve više građana RS odlučuje da se samostalno obezbjeđuje za penziju, pa je tako u 2018. godini bilo 1.140 osiguranika prijavljenih na dobrovoljno osiguranje, dok ih je 2017. godine bilo 1.024.

Fond zdravstva RS kupuje robu i usluge u vrijednosti 160 miliona KM

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS planira u ovoj godini na javne nabavke potrošiti 160,8 miliona KM bez PDV-a. Od tog iznosa, 158,6 miliona KM namijenjeno je zdravstvenim ustanovama, a 2,2 miliona za FZO.

Za 15 odsto radnika nije uplaćen ni fening za liječenje

BANJALUKA - Od ukupno 284.496 radnika prijavljenih na osiguranje u RS, doprinos za zdravstveno osiguranje ni za jedan mjesec lani, završno sa novembrom 2018. godine, nije uplaćivan za oko 41.800 zaposlenih, odnosno za 15 odsto prijavljenih, potvrdili su za "Nezavisne" u Fondu zdravstvenog osiguranja RS.

Najčitanije