Fond

Firme u stečaju ostale dužne 90 miliona KM za penzije

BANJALUKA – Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (FOND PIO) RS potraživao je na kraju prošle godine 90,6 miliona KM od firmi u stečaju, a dosadašnja iskustva su pokazala da je naplata duga od ovih firmi izuzetno mala.

17 miliona KM slilo se u nevidljivu reformu

SARAJEVO, BANJALUKA - Za reformu javne uprave u BiH, od osnivanja Fonda za reformu javne uprave u BiH 2007. godine, uplaćeno je više od 32 miliona maraka, a donatori i domaće vlasti isplatili su do sada više od 17 miliona maraka u ove svrhe, potvrđeno je "Nezavisnim" u Kancelariji koordinatora za reformu javne uprave, dok analitičari smatraju da reforma javne uprave u BiH i dalje nije na zavidnom nivou.

Potpisan memorandum o saradnji sa Dobrovoljnim penzijskim fondom

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić i direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Banjaluka Tomaž Završnik potpisali su danas u Banjaluci memorandum o razumijevanju i saradnji koji otvara mogućnosti za dodatno osiguranje radnika.

Odobrena 74 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u prošloj godini je odobrio 74 zahtjeva za liječenje 64 djece za šta je uplatio 1.541.972 KM, navodi se u izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana Fonda za 2018. koji je danas u Banjaluci usvojila Vlada Republike Srpske.

Rolan Garos povećao nagradni fond

Nagradni fond za ovogodišnje izdanje Rolan Garosa povećan je za osam odsto, na nešto više od 42 miliona evra, objavili su u četvrtak organizatori.

Neutralisani negativni efekti povećanja plata

​BANJALUKA - Zbog povećanja neoporezivog dijela dohotka u Republici Srpskoj, a na osnovu kojeg je došlo do blagog rasta plata, za dva mjeseca ove godine po osnovu poreza na dohodak naplaćeno je 4,7 miliona maraka manje nego u istom periodu 2018. godine.

Službenica osumnjičena da je pronevjerila 196.000 evra Fonda PIO

Službenica filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Bačkoj Palanci uhapšena je zbog sumnje da je pronevjerila 23.144.945 dinara /oko 196.000 evra/ od penzija preminulih osoba, saopštio je MUP Srbije.

U Fondu PIO RS dnevno više od 100 zahtjeva za penziju

BANJALUKA - Za ostvarivanje prava na penziju i ponovno određivanje penzije u RS Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS dnevno (radni dani) zaprimi oko 103 zahtjeva i bilježi trend rasta iz godine u godinu.

Šeranić: Fond za dječiju zaštitu ostvario odlične rezultate

BIJELJINA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Bijeljini da je Javni fond za dječiju zaštitu Srpske u prošloj godini ostvario odlične rezultate.

Rekordni gubitak najvećeg penzionog fonda na svijetu

TOKIO - Japanski javni penzioni fond, najveći takav fond na svetu, zabilježio je rekordnih 14.800 milijardi jena (118,6 milijardi evra) gubitaka zbog pada na globalnim berzama u posljednjem kvartalu prošle godine, prenosi bizlife.rs.

Najčitanije