Fond

Obaveze FZO RS u 2018. godini smanjene za 40 miliona KM

BANJALUKA - U Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ukupne obaveze u 2018. godini smanjene su za oko 40 miliona KM, rečeno je Srni u Fondu.

Fond solidarnosti odobrio 66 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA - Najveći benefit mi je kada mi se roditelji jave i pošalju video-zapis djeteta koje je stabilno, oporavlja se i onako nasmijano mi maše, kazala je Jasminka Vučković, vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Zahtjev za starosnu penziju podnijeti nakon prestanka osiguranja

BIJELJINA - Prema Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju Republike Srpske, zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju podnosi se tek nakon prestanka osiguranja, u roku od tri mjeseca.

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Fond "Dr Milan Jelić" raspisali su konkurse za dodjelu studentskih stipendija na prvom, drugom i trećem ciklusu studija za akademsku 2018/2019. godinu.

Fond PIO RS radi na uvođenju identifikacionih dokumenata

BANJALUKA - Penzionerska populacija u RS će u narednom periodu, kada bude realizovana ideja uvođenja identifikacionih kartica za penzionere, imati na osnovu toga brojne popuste i pogodnosti, potvrđeno je u Fondu penziono-invalidskog osiguranja RS.

Smijenjen zamjenik direktora Fonda PIO RS

BANJALUKA - Dragiša Živanović, zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske smijenjen je sa te dužnosti.

Penzioneri da dostave potvrdu o životu FOND-u PIO

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava sve korisnike prava na penziju, kojima se isplata vrši van Srpske, da do kraja kalendarske godine Fondu dostave potvrdu o životu da bi se isplata penzije u narednoj godini mogla vršiti redovno i neometano.

Uplaćeno 2,88 miliona KM za ostvarivanje starosne penzije radnika

BIJELJINA - Vlada Republike Srpske uplatila je 2.887.526 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanje radnika, na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za osiguranike koji sa tom uplatom stiču uslove za starosnu penziju, saopšteno je iz Fonda PIO Srpske.

Rastu prihodi Fonda PIO

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske saopštio je da je u proteklih devet mjeseci nastavljen, ali i ubrzan porast prihoda po osnovu doprinosa, te naplaćeno 613,46 miliona KM, što je više za 43,81 milion KM ili 7,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U petak isplata razlike naknade za 7.260 penzionera

BANJALUKA - Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske Mladen Milić najavio je danas da će u petak, 5. oktobra, biti isplaćena razlika jednokratne novčane naknade za još 7.260 korisnika srazmjerne penzije koji su evidentirani u produženom roku do 30. septembra.

Najčitanije