Gaza

Izraelski vojnici ubili Palestinku

GAZA - Izraelski vojnici ubili su Palestinku u blizini ograde na izraelskoj granici sa Gazom, izjavio je portparol palestinskog Ministarstva zdravlja Ašraf el Kudra.

SAD traže hitan sastanak SB UN zbog Gaze

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države zatražile su hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN nakon što su ekstremisti iz Gaze izveli desetine raketnik i minobacačkih napada na Izrael.

Izaslanik UN: Gaza na ivici propasti

NJUJORK - Izaslanik UN za Bliski istok, Nikolaj Mladenov, pozvao je danas na hitnu akciju kako bi se izbjegao još jedan izraelsko-palestinski rat izazvan nasiljem u Gazi.

Erdoan: Turska neće dozvoliti Izraelu da ukrade Jerusalim od Palestinaca

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da su Ujedinjene nacije "kolabirale" pred događajima u Gazi, gde su izraelske snage u ponedjeljak ubile 60 palestinskih demonstranata u trenutku kada su SAD premjestile svoju ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Novi sukobi Izraelaca i Palestinaca: Letjele kamenice i šok bombe

GAZA - U palestinskom selu Kalandiji na Zapadnoj obali došlo je do novih sukoba. Oko 12.30, tridesetak mladića kamenicama je gađalo izraelsku policiju, koja je odgovorila šok-bombama i nastavila da ih juri, javlja specijalni izvještač Radio-televizije Srbije Vladimir Banić.

SAD ponovo blokiraju zahtjev UN za istragu nasilja u Gazi

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države (SAD) spriječile su Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija u pokretanju istrage o nasilju i upotrebi vatrenog oružja izraelskih snaga na granici Gaze.

Dan poslije nereda u pojasu Gaze: Desetine mrtvih, hiljade ranjenih

GAZA - Izrael se suočio sa međunarodnom osudom nakon što je u ponedjeljak na graničnoj ogradi između Izraela i pojasa Gaze tokom protesta protiv otvaranja američke ambasade u Jerusalimu nastradalo najmanje 58, a ranjeno oko 2.700 ljudi.

Hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog Gaze

NJUJORK - Na zahtjev Kuvajta, nestalnog člana Savjeta bezbjednosti UN, u utorak, održaće se hitan sastanak tog tijela o stanju na Bliskom istoku, zbog pogibije više od 50 Palestinaca od vatre snaga Izraela na granici pojasa Gaze, saopštilo je kuvajtsko predstavništvo u UN.

Ubijen jedan Palestinac, 170 ranjeno

GAZA - Izraelski vojnici ubili su jednog Palestinca, a ranili najmanje 170 demonstranata u Pojasu Gaze, rekli su palestinski bolnički izvori.

Ponovo haos u Pojasu Gaze, stotine ranjenih

GAZA - Oko 350 osoba je ranjeno kada su izraelske snage upotrijebile bojevu municiju i suzavac protiv Palestinaca koji su protestovali duž granice Izraela sa Pojasom Gaze.

Najčitanije